© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.11.2015 22:15:41

Pintarjeva sklenila športno pot

vszi

Slovenska paraolimpijka Mateja Pintar je na konferenci Sporto v Portorožu tudi uradno naznanila, da končuje svojo športno pot.

Pintarjeva je leta 2004 na paraolimpijskih igrah v Atenah osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu, štiri leta pozneje v Pekingu je bila tretja.

Svojo bogato in uspešno športno pot, ki jo je kronala z dvema olimpijskima medaljama, je 30-letna Pintarjeva sklenila uradno končati na konferenci Sporto v Portorožu.

"Pravzaprav že tri leta nisem igrala, zato je bil ta prehod toliko lažji, vendar je uradna odločitev vendarle določen preskok v življenju. Težko bi rekla, da to počnem s težkim srcem ali da mi je žal, vesela sem za vse, kar sem doživela z namiznim tenisom. Mislim, da je napočil pravi trenutek, da poskušam delati še kaj drugega, čemur bom posvetila vso svojo energijo."

"Namizni tenis je bil lep del mojega življenja, zato se ni kar tako preprosto posloviti, vendar se že veselim novih izzivov. Zdaj delam kot prevajalka, kar sem tudi študirala, veselim pa se tudi stvari, ki sem jih prej zanemarjala in tega ni tako malo,"
je ob svojem slovesu dejala paraolimpijska zmagovalka iz Aten.

"Zagotovo so se mi s to medaljo uresničile otroške želje. To je največ, kar športnik lahko doseže. Z igranjem namiznega tenisa sem pridobila veliko izkušenj, spoznala različne življenjske stile, ljudi in nove kraje, zato mi ni žal, da sem mu posvetila dobršen del svojega dozdajšnjega življenja," je še dodala Pintarjeva.