© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.11.2015 19:10:19

Federer po mukah premagal Nišikorija

Reuters

Švicarski teniški igralec Roger Federer je po dveh zmagah na zaključnem turnirju sezone v Londonu dobil še svoj tretji dvoboj.

Švicar je s 7:5, 4:6 in 6:4 ugnal Japonca Keja Nišikorija in se kot prvouvrščeni v skupini Stan Smith uvrstil v polfinale.

Nishikori, ki je v drugem krogu premagal Čeha Tomaša Berdycha, je nudil več kot dostojen odpor Federerju. Švicarski teniški zvezdnik, ki je v torek dobil obračun s Srbom Novakom Đokovićem, je imel nemalo težav, da je strl odpor razpoloženega Japonca. Lanskoletni polfinalist Nišikori se je tako že poslovil od nadaljnjega tekmovanja, saj je v prvem krogu izgubil tudi proti Đokoviću, medtem ko se je 34-letni Federer uvrstil v polfinale. V njem bo igral ali z rojakom Stanom Wawrinkom ali Britancem Andyjem Murrayjem.

V drugem današnjem obračunu turnirja Barclays ATP World Tour Finals se bosta ob 21. uri v skupini Stan Smith pomerila Đoković in Berdych. Prvi igralec svetovne ATP lestvice za uvrstitev v polfinale potrebuje niz, medtem ko bi zmaga z 2:0 med štiri najboljše igralce popeljala Berdycha. Zmagovalec tega obračuna bo v sobotnem polfinalu igral proti Špancu Rogerju Nadalu, ki je v skupini Ilie Nastase že osvojil prvo mesto.

Italijana Simone Bolelli in Fabio Fognini sta bila v prvi današnji igri dvojic boljša od indijsko-romunske naveze Rohan Bopanna in Florian Mergea s 6:4, 1:6 in 10:5.