© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
05.09.2015 17:20:35

Matija Povh in Nik Švara svetovna podprvaka

zf

Slovenska reprezentanca tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Casablanci ni ostala brez odličja. Zanj sta poskrbela Matija Povh in Nik Švara.

Sežančan in debitant iz Postojne sta osvojila srebro v štafetnem zbijanju, v finalu pa sta morala priznati premoč Italijanoma (43:47).

Erik Čeh je osvojil peto do osmo mesto v natančnem zbijanju in za las zgrešil finalni nastop, Povh je bil šesti v hitrostnem zbijanju, naša dvojica Matej Kavčič in Jaka Kosirnik je bila sedma, oba pa sta obtičala v skupinah klasične igre ter bližanja in zbijanja v krog.

Kakšna je sklepna ocena obeh selektorjev? Anton Kosar, ki je vodil mladince, je bil bolj zadovoljen. "Fantje so vsa moja pričakovanja v celoti izpolnili, njihov odnos do igre in želja po rezultatu sta bili odlični, zato smo bili med dobitniki kolajn, kar smo napovedovali pred odhodom na SP v Maroko. Nik in Matija sta celo presegla pričakovanja, saj sta osvojila naslov svetovnih podprvakov. Žal sta bila tam malo 'prekratka'. Na tem prvenstvu se je pokazalo, da čas te generacije šele prihaja."

Selektor mlajših članov Aleš Škoberne pa takole: "V prvi vrsti moram poudariti, da nam žreb ni bil naklonjen. Igra obeh je bila solidna, v nekaterih delih jima je zmanjkalo tudi športne sreče, sicer bi se zavihteli v boj za kolajne."

Naslednje svetovno prvenstvo bo prihodnje leto v Monaku, kjer se bodo mlajši člani pomerili za kolajne v tehničnih disciplinah, mladinci pa v klasičnih.