© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
19.06.2015 08:16:49

Woodsova agonija se nadaljuje

Reuters

Šved Henrik Stenson in Američan Dustin Johnson sta najbolje začela drugi letošnji golfski major.

Na igrišču Chambers Bay pri Seattlu na US Opnu sta oba igralca prvi dan končala s petimi udarci pod parom igrišča.

Le udarec več je za 18 lukenj porabil Američan Patrick Reed, pri -3 pa so Američani Matt Kuchar, Ben Martin in Brian Campbell. Američan Jordan Spieth, zmagovalec prvega majorja sezone v Augusti in ob Severnem Ircu Roryju McIlroyju na stavnicah glavni favorit za zmago, je pri -2. McIlroy je zunaj najboljše petdeseterice s +2.

Nadaljuje pa se agonija nekdaj najboljšega igralca sveta, Američana Tigerja Woodsa, ki je v zadnjem obdobju le še bleda senca v določenem obdobju praktično nepremagljivega igralca. Ta je prvi dan končal kar z desetimi udarci nad parom igrišča, kar je izenačenje njegovega najslabšega dosežka na majorjih.

"Nisem najbolj srečen, to je dejstvo. Težak dan je bil. Nisem zmogel obrniti poteka svoje igre," je dejal zmagovalec 14 majorjev. Slabša od njega sta bila le rojaka Rickie Fowler (+11) in Rich Berberian (+13).

Poleg mastersa in US Opna grand slam v golfu sestavljata še odprto prvenstvo Velike Britanije (The Open), ki se bo julija odvijalo na legendarnem igrišču St. Andrews, ter prvenstvo PGA, ki bo na sporedu avgusta.