© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
18.06.2015 09:59:34

Vinčić zamenjal klub, Djordjevič na Finsko

Nikola Miljković

Poletje bo za mnoge odbojkarje še zelo pestro in vroče.

Po tem, ko so Klemen Čebulj (Lube), Sara Hutinski (Cannes) in Lana Ščuka (Modena) že poskrbeli za odmevne prestope, sta zdaj klub zamenjala še dva Velenjčana.

Reprezentančni organizator igre Dejan Vinčić je v minuli sezoni opozoril nase  v dresu Narbonneja. Ekipa je sicer za las izpadla iz prve lige, a se nato vendarle obdržala zaradi finančnih težav ostalih klubov, a Vinčić je s prestopom v Beauvais, kjer je v minuli sezoni igral Jan Pokeršnik, nedvomno naredil korak naprej. Gre za ekipo, ki je v minuli sezoni igrala v četrtfinalu francoskega prvenstva, prav tako pa so osvojili tudi francoski pokal. Vinčić bo na mestu organizatorja igre zamenjal izkušenega Belgijca Francka Depesteleja, ki se je vrnil v Belgijo. 

Njegov soigralec pri Narbonneju v minuli sezoni Alen Djordjevič pa se bo preselil na sever Evrope, natančneje na Finsko, kjer bo eno sezono nosil dres ekipe Sampo, ki je v minuli sezoni osvojila peto mesto v finskem prvenstvu. Alen se bo na sever preselil skupaj s ženo Nino, sicer državno prvakinjo v skoku v daljino.