© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
31.05.2015 15:37:04

Hrast med elitno četverico

sm

Po zmagi Lokateks Trate na povratnem obračunu četrtfinala evropskega pokala je o potniku na zaključni turnir najboljše četverice odločala dodatna igra, v kateri so bili spretnejši balinarji kobjeglavskega Hrasta.

Povratni obračun v škofjeloški balinarski dvorani se je začel po željah domačinov, ki so presenetljivo osvojili točki v štafetnem zbijanju. Kobjeglavce je za trenutek vrnil v igro Marko Švara, ki je bil v natančnem zbijanju boljši od Simona Možine, a so Tadej Premru, Damjan Sofronievski in Dejan Koren tehtnico ponovno nagnili na stran Lokateks Trate.

Gostje so nov boleč udarec doživeli ob porazu nerazpoloženega Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju proti Goranu Vujanoviću, po suvereni predstavi Anžeta Petriča pa so Škofjeločani v zadnji del dvoboja vstopili z vodstvom 10:4. Kraševci se kljub zaostanku niso predajali in so odločno začeli zadnje klasične igre, vendar sta Miha Tomše in Damjan Sofronievski v igri dvojic hitro pobegnila na varno prednost in zagotovila zmago svojemu moštvu po rednem delu tekme.

O potniku v polfinale je tako odločala dodatna igra, v kateri so bili za odtenek srečnejši in spretnejši gostje, ki so se prešerno razveselili uvrstitve na zaključni turnir. Ta bo na sporedu 13. in 14. junija v italijanskem Saviglianu, poleg Hrasta pa so si mesto med elitno četverico zagotovili še francoski Cro Lyon ter italijanska kluba BRB Ivrea in La Perosina.


Lokateks Trata - Hrast 12:10 (prva tekma 10:12, dodatna igra 2:3)
Štafetno zbijanje: Koren, Vujanovič - Zdauc, Petrič 49:43
Natančno zbijanje: Možina - Švara 15:21, Premru - Kavčič 22:14
Krog: Koren - Petrič 25:24, Sofronievski - Sosič 26:20
Hitrostno zbijanje: Vujanović - Zdauc 41:31, Rode - Petrič 29:42
Trojka: Mlinar, Možina, Vujanovič - Žerjal, Petrič, Sosič 4:5
Dvojici: Tomše, Sofronievski - Švara, Kavčič 13:3, Koren, Progar - Ravbar, Marušič 3:9
Posamezno: Premru - Zdauc 7:11

Dodatna igra
Zbijanje balina: Sofronievski - Švara 1:1, Koren - Petrič 0:0, Sosič - Premru 0:0
Bližanje v krog: Žerjal - Mlinar 0:0, Marušič - Tomše 1:1, Progar - Kavčič 0:1