© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
31.05.2015 08:24:57

Trije Slovenci v polfinalu Toronta

Arsen Perić

Julija Kruder pri ženskah ter Jernej Kruder in Domen Škofic pri moških so uspešno začeli nastope na uvodni tekmi svetovnega pokala športnih plezalcev v balvanskem plezanju v kanadskem Torontu. Vsi trije Slovenci so se uvrstila v današnji polfinale, kjer bodo naskakovali uvrstitev v veliki finale najboljše šesterice.

Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci sta v kvalifikacijah nastopila v prvi skupini. Kruder je osvojil peto mesto, Škofic pa je bil osmi v prvi kvalifikacijski skupini, skupno pa si je Kruder delil deveto mesto s kanadskim asom Seanom McCollom, Škofic pa je bil 16. V polfinale napreduje dvajset najboljših.

Tako Kruder kot Škofic sta v kvalifikacijah preplezala štiri od petih balvanskih smeri, s tem da je imel Kruder manjše število poskusov.

V ženskih kvalifikacijah je Slovenijo zastopala mlajša sestra Krudra Julija Kruder, potem ko je Mina Markovič severnoameriško turnejo odpovedala zaradi priprav na julijsko evropsko prvenstvo v težavnosti v francoskem Chamonixu, kjer je ena izmed favoritinj za zmago.

Sedemnajstletna Celjanka je v svoji kvalifikacijski skupini osvojila deveto mesto ter si z dvema preplezanima balvanskima smerema do vrha še zagotovila mesto med dvajseterico polfinalistk.

Začetek polfinala bo ob 17. uri, finala pa ob 23. uri po slovenskem času.