© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ud
ud
31.05.2015 08:50:13

Odgovarja mi podnebje

Arsen Perić

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v nemškem Markkleebergu osvojil naslov prvaka.

S prepričljivim nastopom, v povprečju je kljub dotikom dosegal hitrejše čase od konkurentov, je lanskemu naslovu svetovnega podprvaka tokrat dodal lovoriko najboljšega na stari celini.

Benjamin Savšek je le dočakal zlato kolajno na največjih tekmovanjih. Potem ko je lani na svetovnem prvenstvu v Deep Creeku v ZDA za nekaj minut imel v rokah naslov svetovnega prvaka, potem pa mu ga je pritožba konkurenčne ekipe odnesla in ga potisnila na drugo mesto, je tokrat s prepričljivo vožnjo dokazal, da je lahko najhitrejši.

Čeprav je v finalu storil napako, udaril ena vrata in si prislužil pribitek dveh sekund, je bila njegova vožnja na koncu dovolj hitra, da je ugnal vse konkurente. Obrestovale so se mu priprave, ki jih je na tej progi opravil letos spomladi. "Videti je, da mi zelo odgovarja to podnebje, saj sem bil že spomladi tukaj, opravil treninge, imel podlago, s čimer sem se res dobro pripravil in se dobro spoznal s progo. Lahko rečem, da je bil to dodatek moji vožnji danes, dodana vrednost kolajne," je povedal Savšek.

benjamin savsek ap.
Arsen Perić

"Res sem zadovoljen, končno mi je uspelo, naslov evropskega prvaka je tu. Pozna se, da sem tukaj že veliko veslal, očitno mi ustrezajo pogoji za delo v Nemčiji. Proga je bila zahtevna, ker sem vmes udaril ena vrata, je bilo potem treba do konca precej bolj poganjati," je po naslovu prvaka dejal Savšek, ki se je s tem na seznamu slovenskih evropskih prvakov pridružil Petru Kauzerju in Simonu Hočevarju.

Med veslanjem ni razmišljal o dotaknjenih vratih, vedel je, da je lahko kljub temu hiter. "Nisem razmišljal o kolajni, pač pa le, da moram do konca pokazat maksimalno vožnjo, biti najhitrejši. Zdaj bo najlepše stopiti na najvišjo stopničko, zdaj sem osvojil zlato kolajno. Manjka mi še zlato s SP, a sem zelo zadovoljen s svojo kariero in dozdajšnjimi uspehi, tako da bom to zgodbo še gradil naprej," je povedal član tacenskega kluba.

benjamin savsek 89
Arsen Perić

"To je zdaj dobra popotnica za naprej, za preostanek sezone, saj vemo, da se bodo v Londonu konec septembra na svetovnem prvenstvu že lovile tudi olimpijske kvote," je še povedal varovanec trenerja Jožeta Vidmarja.

Savšek je v soboto po posamičnem nastopu veslal tudi v moštveni konkurenci, kjer je združil moči s kolegoma Anžetom Berčičem in Luko Božičem, trojica, ki je branila lansko zmago z Dunaja, pa se v konkurenci ekip na koncu ni vmešala v boj za odličja.