© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
16.12.2014 20:21:56

Razpoloženi Slovenci premalo za zmago

sm

Kljub odlični predstavi Aleš Borčnika, Jasmina Čauševića in Zorana Rednaka je Pontese doživel prvi poraz v italijanski serie A, medtem ko sta Jure Kozjek in Erik Petrič Borgonese popeljala do druge zmage v sezoni.

Dvoboj petega kroga elitne italijanske balinarske lige je bil usoden za balinarje Ponteseja, ki so v domači dvorani klonili proti La Perosini z 11:13. Derbi kroga je bil že v uvodnem delu zelo razburljiv, z odlično predstavo v igri dvojic pa sta Zoran Rednak in Jasmin Čaušević Ponteseju prinesla izenačenje na 4:4. Aleš Borčnik je skupaj s Stefanom Pegorarom proti gostujoči dvojici Longo - Micheletti v štafeti remiziral s 55:55, v hitrostnem zbijanju pa je Borčnik ugnal Michelettija s 46:44. Gostje so bili uspešnejši v natančnem zbijanju in v končnico srečanja vstopili z minimalno prednostjo, ki so jo kljub zmagama Rednaka in Čauševića ohranili od konca in Pontese pahnili na tretje mesto na lestvici.

Precej bolj zadovoljna sta bila s sobotnim razpletom Erik Petrič in Jure Kozjek, ki sta v dresu Borgoneseja na domačih igriščih ugnala Ferriero s 17:7. Kozjek je ponovno dokazal svoj mojstrstvo z zmagami v igri posameznikov, igri v krog in natančnem zbijanju, medtem ko je bil Petrič uspešen v štafetnem zbijanju.

Pomembni dve točki je z zmago proti Noventi vknjižil tudi slovenski kvartet v moštvu drugoligaške Canove. Klemen Podgoršek in Primož Brezovec sta k ekipnemu uspehu prispevala po tri zmage, Senad Ramić dve, nekdanji slovenski reprezentant Gregor Sever pa je slavil v igri posameznikov.