© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
16.12.2014 14:38:05

Tekme na Pokljuki zanesljivo bodo

Arsen Perić

Pokljuka bo od četrtka do nedelje gostila zadnje tekme biatlonskega svetovnega pokala v tekočem letu.

Prireditelji so še enkrat potrdili, da je prizorišče pripravljeno, obenem pa niso skrivali, da so imeli zaradi izredno tople zime tokrat veliko dela. Pokljuka ima spet izredno atraktiven program. V četrtek in petek sta na sporedu oba sprinta, v soboto zasledovanje, v nedeljo pa obe tekmi s skupinskim startom. Slovenski prireditelji se nadejajo, da bo tekma tudi dobro obiskana, glavna magneta pa naj bi bila nosilka bronaste olimpijske medalje Teja Gregorin in trenutno tretji biatlonec v svetovni karavani Jakov Fak, ki je bil na zadnji tekmi v nedeljo blizu zmagi, na koncu pa pristal na najnižji stopnički zmagovalnega odra.


POPLAČANO TRDO DELO
Prvo bitko je slovenski tabor že dobil, boj z izredno zahtevnimi vremenskimi pogoji pri pripravi prizorišča. "Kar nekaj tednov smo pošteno delali, posebej v zadnjih dneh. Glede na izkušnje iz preteklih let smo se odločili, da delamo z manjšo, a dobro usposobljeno ekipo in to smo počeli v zadnjem mesecu," je na novinarski konferenci na Rudnem polju povedal podpredsednik organizacijskega odbora Peter Zupan. "Vse dneve, ko je bilo možno, smo delali umetni sneg, a nam razmere tokrat res niso bile naklonjene. Od lanskih zalog snega nam je ostalo 1500 kubičnih metrov na deponiji, oziroma polovica, ostalo smo naredili iz vode iz vodnega zbirališča," je še dodal Zupan in dodal, da so imeli za normalno izdelavo umetnega snega tokrat zaradi otoplitve na voljo praktično le eno celo noč. "Upamo, da se bodo vremenske napovedi zdaj uresničile in da bomo v zadnjem trenutku lahko naredili še nekaj snega in da se bodo proge zaradi mraza tudi primerno utrdile."

Generalni sekretar prireditve Tomaž Šušteršič je sporočil, da bo na Pokljuki nastopilo 135 tekmovalcev in 125 tekmovalk iz 34 držav. "Na zadnji dirki marca smo imeli zelo dober obisk in enakih številk se nadejamo tudi letos," je dejal Šušteršič, ki si želi med 15 in 20 tisoč gledalcev. Za te bo tudi letos dobro poskrbljeno z zabavo med tekmo na stadionu pa tudi v šotoru neposredno ob tekmovališču. Šušteršič je potrdil še, da so tudi letos v ceno vstopnic za tekme na Pokljuki vključeni avtobusni prevozi z Bleda. Sprememba je ta, da bodo v četrtek in petek avtobusi vozili izpred ledene dvorane na Bledu, v soboto in nedeljo pa s parkirišča blejskega Lipa na Rečici.

Pokljuko bodo letos v četrtek ob 14.30 s sprintom odprle tekmovalke.