© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ud
ud
14.12.2014 10:58:55

Denis Vidmar in Anže Petrič balinarja leta

vszi

Pred začetkom turnirja v spomin na dolgoletnega predsednika Jožeta Rebca je Balinarska zveza Slovenije v dvorani v Šiški razglasila najboljše v letu 2014. Balinarka leta je Denis Vidmar (Krim), najboljši balinar pa Anže Petrič (Hrast).

Ljubljančanka je imela zelo uspešno domačo sezono, saj je bila državna prvakinja v klasični igri ter zmagovalka Mastersa - najboljših osem igralk sezone. Žal na SP v Maconu ni izpolnila vseh pričakovanj. "Izšlo se je dokaj dobro, vendar ne v celoti, kot sem si želela. Manjkala je pikica na i, v Franciji nisem osvojila kolajne, zmanjkalo je malce sreče," ni bila popolnoma zadovoljna Vidmarjeva.

Anže Petrič je na evropskem prvenstvu v Kopru skupaj z Alešem Borčnikom osvojil srebrno kolajno v štafetnem zbijanju in odlično igral za Hrast iz Kobjeglave. "S sezono sem zadovoljen, bila je uspešna, žal še vedno ostaja grenak priokus, saj sva z Borčnikom ostala brez finala. V prvem delu super lige sem dosegal izvrstne rezultate v hitrostnem zbijanju," pravi Primorec.

Sicer sta bila letos najuspešnejša balinarja Jure Kozjek in Aleš Borčnik, ki igrata v Italiji, saj sta si na EP priborila po dve kolajni (zlato in srebrno). Med mladinci je s priznanje BZS nagrajen Matija Povh (Skala), med najmlajšimi pa Postojnčan Nik Švara.