© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
14.12.2014 10:33:20

Headis. Nov šport, ki ...

vszi

Ste mogoče ljubitelj nogometa in hkrati tudi namiznega tenisa?

Če ste, boste bržčas zelo veseli novega športa, ki so ga poimenovali headis.

Kaj vse se bomo še spomnili, bi se lahko brez slabe vesti vprašali. Iz dneva v dan nastajao nove športne panoge, nekatere so tudi precej bizarne, kar bi lahko dejali tudi za headis.

Ta šport sicer ni tako zelo nov, prvič se je pojavil leta 2007, "izumili" pa so jo v Nemčiji, leta 2010 so snovci te panoge celo dobili priznanje za najbolj hitro rastočo in razvijajočo se športno panogo zadnjih let.

Pri headisu gre sicer za zelo zanimivo kombinacijo namiznega tenisa in nogometa. Kot podlaga za igranje se uporablja miza za namizni tenis, a igralci nimajo loparjev za namizni tenis, temveč si žogo - nekaj manjšo kot je nogometna - z ene na drugo stran mize podajajo z glavo. V nasprotju z namiznim tenisom se lahko igralca kadarkoli dotakneta mize, nanjo občasno tako ležejo tudi s celim trupom.

V Nemčiji, kjer je ta igra vedno bolj priljubljena, poteka tudi ligaško tekmovanje tako za moške kot ženske. V eni sezoni organizirajo od deset do 12 turnirjev. V Nemčiji kar 15 univerz ponuja headis kot športno dejavnost.

Zaenkrat svetovnega ali evropskega prvenstva še niso organizirali, a samo vprašanje časa je, kdaj se bo to zgodilo. Seveda, lahko potem tudi pričakujemo predlog za uvrstitev headisa med olimpijske športe. Kdo ve!?