© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
07.09.2014 15:59:20

Na namiznoteniško SP za invalide le Dolinarjeva

Grega Wernig

Na Kitajsko Slovenija poslala dvočlansko odpravo.

Na svetovnem prvenstvu za namiznoteniške igralce invalide, ki ga bo od 8. do 19. septembra gostil Peking, bo imela Slovenija tokrat le eno tekmovalko. Nastopila bo Andreja Dolinar, ki je na Kitajsko odpotovala s trenerjem Damijanom Lazarjem.

Mini slovenska odprava je konec tedna pred začetkom SP kot gostja preživela v pripravljalnem kampu britanske ekipe, ki jo vodi slovenski trener Gorazd Vecko.

"Dobro smo trenirali po slabi Andrejini sezoni. Prepričan sem, da se lahko prebije iz predtekmovalne skupine. Potem je vse mogoče. Na treningih smo izboljšali servis, ki je danes hitrejši in kakovostnejši. Poudarek smo dali tudi povezovalnim elementom, precej časa pa namenili tudi t.i. vadbi 'many balls'," je priprave na SP strnil slovenski selektor Lazar.

"Priprave so bile intenzivne, občutki so precej boljši, tak pa je tudi servis. Sem na začetku poti, kjer bo v prvem planu naslednja sezona. A bi rada že zdaj naredila korak naprej. V Pekingu želim vsaj med osem," pa pravi Dolinarjeva, ki je bila na SP pred štirimi leti bronasta v ekipni in posamični preizkušnji.

V predtekmovanju se bo v ponedeljek zjutraj po slovenskem času Dolinarjeva pomerila s Srbkinjo Borislavo Perić, v torek pa jo prav tako zjutraj po slovenskem času čaka še obračun s Tajvanko Lee Ya-chu. Na tekmovanju v Pekingu bo sodelovalo 314 igralk in igralcev.