© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
19.08.2014 16:24:14

Balinar Jure Kozjek prestopil iz Ponteseja v Borgonese

db

Balinarska zveza Slovenije je objavila seznam igralcev, ki so v prestopnem roku za tekmovalno sezono 2014/2015, zamenjali klube.

Med več kot štiridesetimi opravljenimi prestopi, je bila vsekakor najbolj odmevna selitev slovenskega reprezentanta Jureta Kozjeka. Iz Ponteseja, kluba, s katerim je v minuli tekmovalni sezoni osvojil naslov državnega prvaka Italije, se seli v manj znani italijanski klub Borgonese iz Torina. Tega bo poleg Kozjeka okrepil tudi občasni slovenski reprezentant Erik Petrič. Ta je letos aprila iz italijanske lige za pol leta prestopil v domačo Planino Petrič, od koder pa se sedaj ponovno seli v Italijo.

Med odmevnimi prestopi igralcev, ki so v novi sezoni zamenjali klube, je tudi četverica nekdanjih reprezentantov Slovenije. Dejan Koren se iz Luke Koper seli v Škofjo loko, k državnim prvakom Lokateks Trati. Gregor Oprešnik po enoletnem nastopanju za Lokateks Trato odhaja k hrvaškemu ligašu Marinići. Matjaž Pelc se iz ljubljanskega Brda seli k sosednjemu ljubljanskemu prvoligašu Slogi iz Sneberij. Martin Zdovc je po vrnitvi iz Italije v tej sezoni že okrepil slovenskega podprvaka Hrast iz Kobjeglave.

Državni prvak iz Škofje Loke se je za novo tekmovalno sezono okrepil kar s štirimi novinci. Poleg Dejana Korena so postali novi člani Lokateks Trate še Matjaž Progar (Brdo), Goran Vujanovič (Loka 1000) in Žan Rode (Zarja).

S štirimi novimi igralci se je okrepilo tudi ljubljansko Brdo, h kateremu so pristopili Igor in Jože Novak (oba Svoboda) ter Roman Curk (Tita Šempeter) in Jure Nusdorfer (Gamsi).

S tremi novinci se je okrepila tudi Trta iz Svetega Antona, h kateri so pristopili Anton Fabec in Bojan Vidali (oba Luka Koper) in Matej Kristančič (Jadran Hrpelje).

Z največjim osipom igralcev so se soočili v Luki Koper, ki so jo zapustili ključni igralci; Dejan Koren (Lokateks Trata), Anton Fabec in Bojan Vidali (oba Trta Sveti Anton) ter Andrej Kastelic (Košana).

Močno oslabljena pa bo v novi sezoni tudi Tita Šempeter, ki so jo zapustili Toni Trobec (Marinići), Sašo Renar (Planina Petrič) in Roman Curk (Brdo).