© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
19.08.2014 15:37:21

Voecklerja zbil avto

vszi

Znova bi lahko zapisali. Še drugič v vsega osmih mesecih je namreč francoski kolesar Thomas Voeckler doživel bližnje srečanje z avtomobilom.

Za danes 35-letnim članom Europcarja je vse prej kot odlična sezona. Že konec januarja je bil v Avstraliji udeležen v prometno nesrečo, potem razen prebliska ali dveh beležil bolj ali manj povprečne rezultate, danes pa ga je v Limogesu znova zbil avto. Bilo je neposredno pred začetkom dirke, na ogrevanju pred prvo etapo Tour du Limousin, ko se ni mogel izogniti nasproti vozečemu avtomobilu. Bil je to spektakularen padec, po katerem je Thomas krvav in v bolečinah pristal na tleh, avto pa z razbitim vetrobranskim steklom ob robu ceste.

Voecklerja so odpeljali v bolnišnico, velika verjetnost je, da si je zlomil ključnico, a očividci pravijo, da jo je glede na sam padec še dobro odnesel. Vseeno je njegov nastop na SP v Ponferradi pod velikim vprašajem. "Za njim je res slabo leto, ki ga je začel z na las podobno nesrečo. V zaključek sezone, v SP ter dirki po Quebecu in Montrealu, je polagal veliko upov, a ga je znova doletela smola," je dejal športni direktor Europcarja Benedict Génauzeau.