© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2017 12:56:40

Selektor Kovač je bil kljub zmagi zelo jezen: To je nedopustno!

alesfevzer.com

Slovenska moška reprezentanca je prebila led v svetovni ligi in naredila prvi korak k Avstraliji. Toda kljub temu selektor Slobodan Kovač ni bil zadovoljen.

"Mislim, da smo igrali zelo slabo, precej smo podcenjevali nasprotnike in se sprehajali po igrišču. To je nedopustno in s tem smo dali ekipi, kot je Finska, ki vedno igra dobro, priložnost, da bo ob naslednjem našem srečanju, ko bo tudi v polni postavi, izkoristila dejstvo, da smo ranljivi in da nas lahko premaga. Takšnih tekem ni lahko igrati, a imamo cilj, da se potrudimo in premagamo vsakogar. Moramo popraviti stvari in odigrati bolje," je tekmo komentiral srbski strokovnjak Kovač, ki se je že med tekmo jezil na svoje varovance, ki so v končnici stisnili zobe. 

Samokritični so bili tudi igralci. "Tekme nismo odigrali, tako kot znamo. Bilo je preveč podcenjevanja in tudi zbrani nismo bili dovolj. Čakali smo, da nam bodo Finci kaj podarili, a nam niso. Tekmeci so igrali zelo dobro, morda celo nad svojimi možnostmi. Tega si ne smemo več privoščiti. Če želimo uvrstitev na zaključni turnir in zmago, se moramo vzeti v roke," je bil odločen Klemen Čebulj.