© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2017 12:21:23

V Nemčiji po hudem padcu niso odkrili ničesar, na pregledu v Mariboru pa je Gajser doživel šok!

Albatros

V Kozarevcu na Hrvaškem bo v nedeljo četrta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu, ki bo štela za skupno državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Tim Gajser bo zaradi okrevanja po poškodbi izpustil tudi četrto dirko za državno prvenstvo v motokrosu.

Gajser je najprej grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji, za tem pa še v Nemčiji. Pretekli vikend je odpovedal nastop na dirki svetovnega prvenstva v Franciji in se je odpravil domov na podrobne preiskave. Pregled pri uradni zdravniški službi na dirki namreč ni pokazal zlomov in Gajser je zato v Nemčiji tekmoval v neznosnih bolečinah. Šele podrobni pregledi v mariborskem UKC so razkrili pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice.

"Ne morem verjeti, v Nemčiji so nam pri zdravniški službi na dirki po opravljenem rentgenu zatrjevali, da nič ni zlomljeno in smo Tima poslali na start. Bilo mi je čudno, da ima take bolečine. Zdaj pa izvemo, da gre za zlom. Na tako zahtevni progi je tekmoval z zlomljeno lopatico, sploh ne upam pomisliti, kako bi se lahko stanje poslabšalo. Če bi to vedeli že prej, Tim v Nemčiji ne bi tekmoval, ampak bi takoj začeli sanirati poškodbo," je pojasnil oče in trener Bogomir Gajser.

Gajser je ob pomoči mariborskih strokovnjakov ta teden začel z okrevanjem. Kako dolgo bo trajalo, pa za zdaj še ni znano in zato tudi njegov nastop na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 11. junija v Rusiji, ostaja vprašljiv. "Zdravje je na prvem mestu in lahko se zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje," je še dodal Bogomir Gajser.