© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
03.06.2016 08:23:01

Slovenske odbojkarice navdušujejo z novimi dresi (foto)

Slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco danes v Nyiregyhazi čaka prva tekma evropske lige. Za dekleta bo tekma nekaj posebnega tudi zaradi dejstva, ker bodo prvič nastopila v novih dresih, ki so jih dobila pred tremi dnevi in so se jih zelo razveselila, saj so lični in atraktivni.

Tri izmed njih so se spontano odločila, da se postavijo pred fotografski objektiv, fotografije pa objavijo na socialnih omrežjih, odzivi so bili odlični. Fotografije so prodrle tudi v tuje medije, ki se nikakor niso mogli načuditi, da Saša Planinšec, Monika Potokar in Lana Ščuka niso manekenke, ampak le lepe športnice.

"Dresi niso darilo za moj rojstni dan, vsaj upam tako, saj smo jih dobili prej, kar pa prinaša nesrečo. Smo pa jih zelo vesele, saj hočemo biti lepe, mislim, da tudi smo, povsem jasno pa je, da to ni glavna stvar, da je glavna stvar tisto, kar kažemo na igrišču. Nam pa je definitivno uspela promocija odbojke, kar tudi ni slaba stvar," je dejala Saša Planinšec, ki je v četrtek praznovala 21. rojstni dan.

dresi

Blokerka po odbojkarskem poklicu je tudi sama presenečena nad odzivi in komentarji javnosti: "Našega fotografiranja in objave fotografij nismo jemale resno, toda izvedele smo, da smo se pojavile na številnih forumih, ki so bili polni komentarjev. Sama teh ne berem, povsem jasno mi je, da so kakšni komentarji neokusni, seksistični, ampak tako pač je. Ženska odbojka je atraktiven šport, nič čudnega ni, da je odbojka na mivki med najbolj gledanimi športi. Kopalke ali kratke hlače zagotovo veliko pripomorejo temu, mi je pa vseeno malo žal, ker nekateri vidijo le kratke hlače, ne pa tistega, kar delamo. Sama bi precej raje bila najboljša kot najlepša odbojkarica. Vseeno pa v našem fotografiranju ne vidim nič slabega, če smo s tem pridobile kakšnega gledalca več, je to le dobro."