© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.05.2016 18:06:57

Perrin iz Italije na Poljsko, VakifBank brez treh tujk

Nikola Miljković

Kanadski odbojkarski zvezdnik John Gordon Perrin, ki je v zadnji sezoni igral v italijanski Piacenzi, bo v novi sezoni nosil dres poljske ekipe Asseco Resovia.

Kar tri tuje odbojkarice pa zapuščajo VakifBank Istanbul, dres aktualnih turških državnih prvakinj ne bodo več nosile Brazilka Sheilla Castro ter Nizozemki Anne Buijs in Robin de Kruijf.

Perrin je pred prihodom v Piacenzo, ki je v italijanskem državnem prvenstvu osvojila zadnje mesto, štiri leta igral za turški Arkas iz Izmirja, kjer je trener nekdanji trener ACH Volleyja Glenn Hoag. Kanadski sprejemalec, ki je stalni član reprezentance, je za letošnjega poljskega podprvaka, ki je bil v minuli sezoni organizator zaključnega turnirja lige prvakov, podpisal enoletno pogodbo.

Brez treh nosilk igre je po osvojenem naslovu državnega prvaka Turčije ostal VakifBank Istanbul, ki je v ligi prvakinj v finalu izgubil proti italijanski ekipi Pomi Casalmaggiore, v skupinskem delu pa je igral tudi proti Calcitu Ljubljani. Nizozemska reprezentantka Buijsova bo ostala v Istanbulu, vendar bo v novi sezoni igrala za Galatasaray, njena rojakinja de Kruijfova pa naj bi se preselila na Japonsko, medtem ko glede Castrove še ni informacij, ali bo sploh nadaljevala svojo odbojkarsko pot.

Zelo močno ekipo bodo v novi sezoni sestavili v Šanghaju, saj bosta dres tamkajšnjega kluba oblekla argentinski reprezentant Facundo Castro in nemški reprezentant György Grozer. Castro je v zadnji sezoni igral za poljski Skra Belchatow, Gozer pa za korejski Samsung Blue.