© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
04.05.2016 21:53:41

Panvita tretja, Goričanke povedle

Grega Wernig

V moškem odbojkarskem državnem prvenstvu je znana tudi ekipa, ki je zasedla tretje mesto. To je Panvita Pomgrad, ki je bila tretja že pred končnico, v ženski konkurenci je GEN-I Volley v prvi tekmi za 3. mesto premagal Vital s 3:1.

Panvita Pomgrad je upravičila vlogo favorita in v prvenstvu zasedla tretje mesto. Kar ji ni uspelo v drugi, ji je v tretji tekmi, ko je izkoristila dejstvo, da so Kanalci v Murski Soboti, kjer se je tokrat zbralo več gledalcev kot običajno, igrali močno oslabljeni, brez obeh najboljših sprejemalcev Jureta Okrogliča in Dejana Čabarkape ter libera Andreja Kovačiča. To je bilo preveč, predvsem za kanalski sprejem, ki razumljivo ni bil najboljši, prav tako pa je škripalo v napadu, v katerem je na mestu korektorja igral ne povsem zdravi Israel Dos Santos.

"Odločilno zmago smo si morali pošteno izboriti. Bila je to še ena nervozna in napeta tekma, a smo vzdržali in na koncu povsem zasluženo osvojili tretje mesto, kjer smo bili sicer celo sezono. Na koncu je vseeno prevladala naša borbenost in želja po bronu, ki smo si ga očitno bolj želeli od tekmeca. Še vedno pa je pri nas vse preveč nihanj v igri, očitno je bilo igranje na taki ravni za določene igralce še vedno prevelik zalogaj. Pa tudi klop v tako dolgi končnici prvenstva je naredila svoje, saj pravih menjav nimamo. So pa fantje zdržali celo sezono in na koncu smo si priigrali tako želeni bron. Žal se nam ni izšlo, da bi prej končali sezono, fantje so že utrujeni in na koncu smo se morali po porazu v Kanalu reševati pred domačim občinstvom v Murski Soboti," je dejal domači trener Dejan Fujs.

Novogoričanke so sezoni v štirih medsebojnih dvobojih proti Vitalu trikrat zmagale, praznih rok so ostale le v prvi tekmi, ko so izgubile prav v Novi Gorici. Seveda pa so v dvoboju za tretje mesto vseeno favoritinje, kar so v prvi tekmi tudi dokazale. V večjem delu so imele reči v svojih rokah, razliko pa so naredile s servisi. Dosegle so kar 15 asov, od tega sta jih Rachel Aumann in Jovana Vukčević, ob Heleni Mijoč na drugi strani najboljša posameznica dvoboja, prispevali šest. Druga in mogoče tudi zadnja tekma bo v soboto v Ljubljani.

Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo 3:1 (22, -19, 18, 21)
Murska Sobota - Dvorana OŠ I. 300 gledalcev. Sodnika: Gril (Limbuš), Melavc (Šempeter).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 9, Kvas 2, Detela 20, Rojnik 7, Fridrih, Flisar 15, Bogožalec 19, Menih, Grabarr, Drvarič.
Salonit Anhovo: Mijatović 14, Česnik 6, Šarič, Karnel, Kovačič, Dos Santos 10, Jerončič, Kovačič, Čabarkapa, Krivec 2, Tomić 13, Savičić 13.

GEN-I Volley . Vital s 3:1 (18, -22, 17, 20).
Nova Gorica - Mestna dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Jovanović (Komenda), Perčič (Kamnik).
GEN-I Volley: Vukčević 19, Bavdaž, Zbičajnik 4, Aumann 15, P. Marušič 10, Đukić 9, Kolbl 10, Pahor, Velikonja Grbac, Š. Marušič.
Vital: Mijoč 18, Vogrič 8, Handanović 5, Čotar 1, Dolenc, Zaplotnik 15, Crnjac 1, Janežič, Arnež 2, Flego.