© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
31.07.2015 09:26:42

V ogorčenih bojih zapolnjena vsa mesta

Nikola Miljković

Kvalifikacije so nastop na mednarodnem turnirju Ljubljana Beach Volley Challenge prinesle Avstrijkama Danieli Fankauser in Suzanne Kreuzigier ter Hrvaticama Sari Radanović in Maji Roško, pri moških pa sta zadnji dve prosti mesti pripadli Jerneju in Gašperju Vrhuncu ter Jerneju Potočniku in Simonu Frühbauerju.

Na kvalifikacijskem turnirju, ki je do poznih večernih ur potekal v Športnem parku Ludus v Črnučah, je v ženski konkurenci nastopilo štirinajst dvojic, ki so se potegovale za dve preostali mesti na glavnem delu turnirja. Po napetih obračunih sta bili najuspešnejši avstrijska in hrvaška naveza. Fankauserjeva in Kreuzigierjeva, ki je v Ljubljani nastopila že lani, sta bili v polfinalu z 21:17 in 21:13 boljši od slovenskega para Mateja Veber/Eva Lepej, Marina Crnjac in Tjaša Kotnik, ki sta do polfinala odigrali že pet tekem, pa sta morali z 1:2 v nizih (-17, 17, -10) priznati premoč Radanovićevi in Roškovi.

V moških kvalifikacijah se je, prav tako za dve mesti na glavnem delu turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge, borilo 23 ekip, najuspešnejši pa so bili Jernej in Gašper Vrhunc, ki sta si finale zagotovila z zmago nad Jernejem Tomazinom in Simonom Koširjem ter večkratni slovenski prvak Jernej Potočnik, ki je tokrat zaigral v paru z Avstrijcem Simonom Frühbauerjem.

Turnir se bo za dekleta začel v petek, ob 10. uri, ko bosta Mojca Pene in Nina Kontrec na Kongresnem trgu zaigrali proti Brazilkama Pauline Alves in Pauli Hoffman, ostale tri tekme pa se bodo ob 10. uri odvijale v Črnučah. Ob 10.50 uri bodo na sporedu še prvi moški obračuni. Na centralnem igrišču v središču Ljubljane bosta na mivko prva stopila lanskoletni zmagovalec Nejc Zemljak, ki bo zaigral v paru z Aljošo Urnautom ter Jan Planinc in Tadej Boženk, nekdanji mladinski prvak in nosilec več kolajn z državnih prvenstev.