© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
30.07.2015 14:36:11

V ospredju hitrost in natančnost

zf

Skupni trening naše mladinske balinarske reprezentance v ljubljanski dvorani Zarja je bil eden prvih korakov pred sklepnimi pripravami za svetovno prvenstvo, ki bo čez mesec dni v Casablanci.

Poleg treh potnikov v Maroko - Matije Povha, Erika Čeha in Nika Švare sta se ga udeležila še Ljubljančan Žan Sodec in Postojnčan Gašper Povh. Pridružil se bo še Nejc Žerjal iz Pliskovice. Selektor Anton Kosar je nekaj časa namenil tudi obnovitvi telesne zmogljivosti (sprinti, poskoki, počepi), poleg tega pa je pri treningu tehničnih disciplin zahteval hitrost in natančnost.

"Fantje so zelo prizadevni, to je prvi pogoj, da se do začetka SP temeljito pripravimo. Nekaterim se je odmor poznal, kaj hitro pa bodo spet 'pravi' in prepričan sem, da bomo dosegli dovolj visoko formo pri vseh treh reprezentantih," je poudaril Kosar, ki ni pretiraval z obremenitvami.

Posebnost treninga 'brzinca' in štafete je bilo sedem in osemminutno zbijanje, Postojnčan Pavel Švara pa je natančno vodil statistiko za vsako minuto posebej, kar je bila osnova za temeljitejšo analizo števila poskusov in zadetkov v določenih časovnih intervalih.

Po dvodnevnih skupnih pripravah v Ljubljani bodo reprezentanti nadaljevali delo po klubih, že prihodnji teden pa bodo na vrsti tisti, ki bodo 15. in 16. avgusta nastopili na mednarodnem turnirju za U-15 na ljubljanskem Rakovniku. Gre za dve selekciji mladih balinarjev, selektor deklet Jure Rijavec pa bo določil še eno ekipo, ki se bo spoprijela z vrstniki iz Italije, Hrvaške, Srbije, Francije in Monaka.