© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
30.07.2015 09:59:10

Peščeni spektakel v središču Ljubljane (foto)

Nikola Miljković

S kvalifikacijami za glavni turnir in finali državnega prvenstva mlajših kategorij bo od danes do sobote središče slovenske prestolnice v znamenju odbojke na mivki.

Čeprav se ljubljanski turnir v primerjavi s tistimi v bližnji okolici, kot sta na primer v Poreču in Celovcu, še vedno zdi kot malček – tako z vidika udeležbe kot ne nazadnje tudi denarnega sklada –, pa zanimanje za turnir vedno bolj raste in na tribune privablja tudi radovedne turiste. Saj veste, kako pravijo. Dober glas seže v deveto vas. Da je zanimanje veliko, bi lahko sklepali tudi po številu in raznovrstnosti udeležencev včerajšnje novinarske konference na kraju dogajanja. Če se nekoliko pošalimo, toliko pozornosti je redko dobila celo moška članska odbojkarska reprezentanca v dvorani.

beach volley ljubljana
Nikola Miljković

SPORED DOGAJANJA

ČETRTEK
Osrednje igrišče (Kongresni trg - 9.00 do 23.00)


Dopoldan: Tekme za 3.mesto - državno prvenstvo mladi (U15, U17, U19, U21).
Popoldan: finalne tekme - državno prvenstvo mladi (U15, U17, U19, U21).

Športni Park LUDUS Črnuče (od 9.00 naprej): kvalifikacijski turnir

PETEK
Osrednje igrišče (Kongresni trg - 10.00 do 23.30)

Dopoldan: tekme po skupinah
Popoldan: (od 15h naprej): četrtfinalne tekme

Športni Park Črnuče (10.00 do 15.00): tekme po skupinah

SOBOTA
Osrednje igrišče (Kongresni trg - 10:30 do 23:00)

Od 10:30 do 14.00: tekmi za 3.mesto in finala državnega prvenstva v kategoriji U13
ob 14.00 - ženska ekipa odbojke sede
od 15.00 naprej: polfinalne tekme, tekmi za 3.mesto ter oba finala Ljubljana Beach Volley Challenge

V LJUBLJANI ŠE BOLJE
Dogajanje bo zaživelo že danes z začetkom kvalifikacij, ki pa bodo potekale na igriščih v Črnučah, celotno dogajanje pa se bo na Kongresni trg preselilo v petek, ko se bo začel tudi glavni turnir z vrhuncem v soboto zvečer. Takrat bo namreč ob 21. uri na sporedu ženski finale, uro kasneje pa še moški finale. Lani sta v tej konkurenci slavila Jan Pokeršnik, ki se s člansko izbrano vrsto trenutno mudi v Romuniji, in Nejc Zemljak. Slednji je eden od ambasadorjev turnirja, pred dnevi pa je skupaj z Jernejem Potočnikom postal tudi državni prvak.

Za ljubljanski turnir bo moči združil z odbojkarjem s slavnim priimkom. Če je pred desetimi leti Zemljak do naslova svetovnih prvakov do 19 let prišel s Tinetom Urnautom, bo tokrat zmago naskakoval z njegovim bratrancem Aljošo, ki pa že nekaj let igra in živi v Belgiji. "Urnauti so sinonim za zmagovanje in vedno, ko igraš z enim od njih, si lahko zadovoljen. Dejstvo je, da bo letošnja udeležba močnejša, še več ekip bo konkurenčnih za končno zmago," napoveduje Zemljak. Na ljubljanskem pesku bo zaigral tudi zimzeleni Jasmin Čuturić, ki se vedno znova vrača na igrišča. Pred dnevi je moral zaradi poškodbe sicer predati dvoboj za tretje mesto na DP v Kranju, zdaj pa skupaj z Juretom Petrom Bedračem optimistično pričakujeta začetek turnirja. "Že v Kranju sem dobil tisti občutek, ki sem si ga želel, da bi užival v igri. Verjamem, da bova v Ljubljani s Petrom igrala še bolje, prihodnje leto pa se resnično mislim dokončno posloviti od aktivnega igranja," je poudaril dolgoletni reprezentant.

beach volley ljubljana cuturic
Nikola Miljković

PRIHODNJE LETO NA TRGU REPUBLIKE? 
Lani so tribune na prvencu pokale po šivih, zato so se organizatorji odločili za širitev tribun, ki bodo tako sprejele okrog dva tisoč ljubiteljev odbojke, prireditelji pa razmišljajo tudi o selitvi na Trg republike, ki je pozimi na primer gostil hokejske spektakle pod milim nebom. "Letos bo kulisa še mogočnejša, sprejela bo še več gledalcev, za glavnim igriščem bo plaža, kjer se bo vsakdo lahko preizkusil v igranju odbojke na mivki. V primerjavi z lani bo na turnirju več tujih ekip, nekatere od njih bodo igrale že v kvalifikacijah, tako da bo šlo za močnejši turnir, a še vedno na takšni ravni, da v polfinalu ali finalu lahko pričakujemo tudi slovensko ekipo," pa je svoj pogled predstavil direktor podjetja Extreme Simon Rožnik. Na glavnem turnirju bo nastopilo po dvanajst ekip v moški in ženski konkurenci, dve najboljši z državnega prvenstva, dve najboljši po slovenski lestvici, šest s povabili in dve iz kvalifikacij.

Galerija