© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
15.05.2015 22:52:22

Mladinke klonile še pred zahodnimi sosedi

CEV

Mladinska izbrana vrsta je ostala brez možnosti za osvojitev prvega mesta v skupini, ki kot edino vodi na svetovno prvenstvo.

Po zelo bolečem porazu, ki so ga varovanke Jožeta Časarja doživele na prvi tekmi, so si precej otežile delo v upanju na prvo mesto v skupini in napredovanje na SP. Vrh skupine je dokončno odnesel poraz tudi na drugi tekmi, na kateri so bile po odličnem začetku Slovenk vendarle boljše italijanske vrstnice. Za nameček so Slovenke v četrtem nizu ostale še brez proste igralke Maje Pahor, ki se je poškodovala in morala tudi v bolnišnico, pregled pa je pokazal pretres možganov, zato je zanjo tekmovanje že končano.
»Danes so dekleta igrala veliko bolje kot včeraj, žal pa nam je zmanjkalo nekaj sreče. Tudi pri servisih smo bili še vedno premalo agresivni, zato so Italijanke lažje prihajale do učinkovitih napadov. Če to popravimo, lahko upamo na zmago proti Poljakinjam,«
je povedal Časar. 


2. krog
Slovenija – Italija 1:3 (17, -24, -22, 19)
Slovenija: Mori 5, Zbičajnik, Đukić, Mijoč 1, Mihalinec, Markovič 4, Mihevc 5, Pintar 8, Ščuka 15, Sobočan 12, Blažič, Pahor.

3. krog: Slovenija – Poljska (danes ob 15.00), Rusija – Italija (danes ob 17.30)