© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
15.05.2015 21:54:13

Mladinci poskrbeli za presenečenje: padla je Rusija (foto)

Nikola Miljković

Čeprav so prvo mesto kvalifikacijske skupine za svetovno prvenstvo v Novi Gorici mnogi še pred turnirjem pripisali Rusom, pa so jim je načrte že na tekmi prekrižala slovenska izbrana vrsta.

Z izjemno borbenostjo in hitro igro predvsem v prvih dveh nizih so varovanci Iztoka Kšele povsem razorožili aktualne svetovne in evropske prvake. Ti so sicer v Novo Gorico prišli s tako spremenjeno postavo, da v slovenskem taboru niso dobili nikakršnega posnetka njihove igre, a to jih ni zaustavilo pri izjemni zmagi. "Pred tekmo se nismo mogli veliko pripravljati, saj smo poznali mogoče dva igralca. Namesto videoanalize smo tako gledali motivacijski film. Mislim, da smo Ruse presenetili predvsem z borbenostjo in zato smo prva niza gladko dobili," je bil zmage izjemno vesel Žiga Donik, ki je bil z 11 točkami sicer najučinkovitejši mož na igrišču, pohvale za izjemen dosežek, pa si zasluži celotna ekipa.

A vsi skupaj se zavedajo, da je to le prvi korak k svetovnemu prvenstvu, ki bo v Mehiki. Že danes jih čaka Belgija, v nedeljo pa še Nemčija, ki je v prvem krogu prav tako prišla do zmage. "Nemci sicer niso bili del zadnjega evropskega prvenstva, a danes smo videli, da gre za dobro ekipo. Mislim, da bi lahko imeli kar nekaj težav z njimi, a verjamem, da se bomo dobro pripravili in da nas čaka lepa prihodnost," je z nasmeškom zaključil Donik.

1. krog

Slovenija - Rusija 3:0 (20, 21, 24)
Slovenija: Gašparin 1, Ledinek, Drvarič 2, Štern 8, Okroglič 9, Drobnič 1, Vidmar 6, Vrhunc, Donik 11, Rojnik 2, Uremovič 2, Kozamernik 6

Belgija - Nemčija 0:3 (-18, -17, -21)

2. krog (sobota): Nemčija - Rusija (15.00), Belgija - Slovenija (18.00)
3. krog (nedelja): Rusija - Belgija (15.00), Nemčija - Slovenija (18.00)