© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
15.05.2015 21:39:23

Hrast in Lokateks Trata za polfinale

sm

Dve najboljši slovenski balinarski zasedbi se bosta pomerili za mesto v polfinalu evropskega klubskega pokala. Prva tekma bo na sporedu v soboto ob 14. uri v Sežani.

Balinarji Lokateks Trate iz Škofje Loke so se kot aktualni državni prvaki neposredno uvrstili v četrtfinale evropskega klubskega pokala. V boju za polfinale se bodo pomerili proti Hrastu iz Kobjeglave, ki je v kvalifikacijah izločil Istro iz Poreča. Kraševci so hrvaško zasedbo izločili šele po dodatni igri po koncu povratnega dvoboja, v boj s Škofjeločani pa vstopajo odločeni, da si priborijo mesto v polfinalu.

"Prvo tekmo igramo v domači dvorani in to moramo izkoristiti. Smo v določeni prednosti, saj so v evropskem pokalu v ospredju tekaške discipline. S tekmama proti Istri smo zadržali tekmovalni ritem, kar bi lahko bila naša prednost," je pojasnil balinar Hrasta Martin Zdauc.

Izkušeni Škofjeločan Damjan Sofronievski upa, da bo njegovo moštvo unovčilo svojo kakovost v klasičnih igrah: "V Sežani si želimo osvojiti čim več točk v igri v krog in natančnem zbijanju ter s tem ohraniti možnosti za zmago pred zadnjimi klasičnimi igrami. V končnici lahko nadoknadimo morebiten zaostanek." 

Povratni dvoboj bo na sporedu 30. maja v Škofji Loki, v primeru izenačenega rezultata v zmagah pa bo o skupnem zmagovalcu odločala dodatna igra bližanja in zbijanja v krog, ki bo odigrana takoj po koncu povratne tekme.


Preostali pari četrtfinala
BRB Ivrea (Ita) - Zrinjevac (Hrv), Cro Lyon (Fra) - Vargon (Hrv), Borgonese (Ita) - La Perosina (Ita)