© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
30.08.2014 19:01:50

Ste pripravljeni? Mi smo!

FIVB

Prvenstvo najboljših prezentanc na svetu v naslednjih dneh ne bo potekalo le v košarki, temveč se bodo za tako želeni prestol od danes borili tudi odbojkarji.

Že danes nas čaka izjemna, spektakularna, edinstvena in – vstavite presežnik po izbiri – otvoritvena tekma po vzoru za zdaj še vedno največjega odbojkarskega spektakla iz leta 1983, ko sta se pred 95 tisoč gledalci na Marakani pomerili Brazilija in Sovjetska zveza. Seveda Poljaki, ko beseda nanese na največja odbojkarska tekmovanja, v ničemer ne želijo zaostajati. Ne nazadnje bi lahko to državo opisali kot tisto, kjer se odbojka po priljubljenosti še najbolj približa nogometu in če dodamo, da je to sploh prvo svetovno prvenstvo na njenih tleh, je računica jasna: pripravlja se veliki spektakel, ki bo trajal od danes pa vse do 21. septembra.

Današnji dan bo v celoti rezerviran za slovesno odprtje in domače ljubljence, ki se bodo na tekmi 1. kroga skupine A pomerili z branilci bronaste kolajne s prejšnjega prvenstva, Srbi. V ta namen so nogometni stadion v Varšavi spremenili v odbojkarsko dvorano, Poljaki pa so v zgolj nekaj urah razgrabili vseh 62 tisoč vstopnic, kolikor jih je bilo na voljo. In če pred začetkom prvenstva spregovorimo besedo ali dve o favoritih: Brazilci naskakujejo svoj četrti zaporedni naslov, prvi v vrsti, ki jim bodo želeli prekrižati načrte in ki bi jim jih tudi lahko, pa so ruski odbojkarji. V najožji krog favoritov za najvišja mesta lahko uvrstimo še Italijane in Srbe, seveda se z ničimer, kar je manj od kolajne, ne bodo sprijaznili domačini, čeprav še zdaleč niso prepričljivi.





Spored 1. kroga

Skupina A: Poljska – Srbija (sobota ob 20.15, Varšava), Venezuela – Argentina (nedelja ob 16.30), Kamerun – Avstralija (nedelja ob 20.15)
Skupina D (nedelja): Italija – Iran (13.00), Belgija – ZDA (16.30), Portoriko – Francija (20.15)
pored 1. kroga

Skupina A: Poljska – Srbija (danes ob 20.15, Varšava), Venezuela – Argentina (jutri ob 16.30), Kamerun – Avstralija (jutri ob 20.15)

Skupina D (vse jutri): Italija – Iran (13.00), Belgija – ZDA (16.30), Portoriko – Francija (20.15)