© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.09.2024 18:16:58

Roglič po izjemni zmagi osupnil vse: Nekateri so se odločili, da me ne bodo poslušali in ...

Primož Roglič
Primož Roglič
Profimedia

Primož Roglič po zmagi na 19. etapi na Dirki po Španiji z razkritjem, ki ga ni pričakoval nihče.

Primož Roglič je po zmagi v 19. etapi na Dirki po Španiji spet prevzel rdečo majico za vodilnega na dirki, čeprav to očitno sploh ni bil njegov cilj. Kot je po etapni zmagi razkril slovenski as, je imel sam drugačen načrt, toda nekateri iz njegove ekipe ga niso želeli poslušati.

"Rekel sem ekipi, da ne potrebujem etapne zmage. Ne bom izpostavljal imen, a nekateri so se odločili, da me ne bodo poslušali in bodo narekovali ritem, ker nimajo česa drugega početi. Na koncu sem se moral odločiti, vsi smo se strinjali in šli po etapo," je za organizatorje po izjemni zmagi dejal 34-letni Kisovčan.

Kot je opozoril, naloga kljub lepi prednosti še ni končana: "Ne, še zdaleč ne. Kot ves čas poudarjamo, kraljevska etapa nas še čaka. To bo zadnja prava, gorska etapa in bo zelo zahtevna. Tudi v Madridu se ne bomo klasično vozili v krogih, saj bo na vrsti odločilni kronometer."

"Seveda sem presenečen nad prednostjo. Vsekakor bolje, kot biti pet minut zadaj. Sem vesel, tudi zato, kako funkcioniram na tej Vuelti in kako dobri so fantje," je še sklenil Roglič, ki bo v soboto 40. v karieri nosil rdečo majico vodilnega na Vuelti.