© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.08.2024 06:41:46

Cilj po okusu Rogliča: Slovenski šampion vztrajno zmanjšuje zaostanek za vodilnim, danes nova priložnost

Profimedia

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka nova razgibana etapa, 12. jih bo popeljala na 137,4 km dolgo pot od Ourenseja do Manzanede. Zanimiv bo tudi ciljni vzpon, na katerem bo imel slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-Hansgrohe) novo priložnost, da zmanjša zaostanek v boju za rdečo majico vodilnega z Avstralcem Benom O'Connorjem.

Kolesarji bodo morali opraviti z nekaj manjšimi vzponi, najtežji del pa jih čaka prav pred koncem, saj se bodo na cilj povzpeli na gorsko postajo Manzaneda. Zadnji kategoriziran vzpon je dolg 15,9 km s povprečnim naklonom 4,7 odstotka vse do ciljne črte na 1491 m nadmorske višine.

Roglič se v 12. etapo podaja kot drugi v skupni razvrstitvi španske pentlje, a je v boju za rdečo majico v torek O'Connorju (Decathlon AG2R) odščipnil 37 sekund. Ker bo danes na sporedu etapa podobnega sloga, bo to nova priložnost za 34-letnega Kisovčana, da zmanjša zaostanek.

O'Connor zaenkrat še ima 3:16 minute naskoka pred Rogličem, tretji pa je po torkovi etapi Španec Enric Mas (Movistar), ki zaostaja 3:58 minute.

Etapa se bo začela ob 14.19, organizatorji pa najboljše v cilju na vrhu Manzanede pričakujejo okoli 18. ure.