© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.08.2024 21:31:03

Je padel že pred prvo etapo? Roglič ostal brez zoba, nasmejal s fotografijo, navijači pa so ponoreli (video)

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v soboto začel dirko po Španiji, ki jo je dobil trikrat v nizu v letih 2019, 2020 in 2021.

Štiriintridesetletni Kisovčan je dejal, da mu je všeč razgibana trasa 79. izvedbe Vuelte s kar 61.522 višinskimi metri. Le ena etapa velja za ravninsko, na programu bosta dva posamična kronometra. "Ne glede na to, kdo pride na dirko, in ne glede na traso, je najboljši tisti, ki je najbolje pripravljen na danih terenih v vnaprej znanem obdobju. Mi pa je trasa všeč, raje imam vzpone in spuste kot pa ravninske etape."

Na Portugalskem bodo prve tri etape letošnje dirke po Španiji. Na predstavitev ekip je Roglič nekoliko zamudil s prihodom na oder. "Veliko ljudi se je zbralo, moral sem dajati avtograme in se fotografirati. Zato sem zamudil. A je lepo, na Portugalskem sem bil že dvakrat, a nikoli v Lizboni," je pojasnil Roglič.

Kisovčan pa je svoje oboževalce kar nekoliko presenetil s fotografijo pred prvo etapo, saj je ostal brez sprednjega zoba, ni pa pojasnil, kaj se je zgodilo. "Pa ne, da je padel že pred prvo etapo," so se glasili številni komentarji njegovih navijačev.