© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / ku
Ekipa SN / ku
10.08.2024 12:10:34

Kaj se dogaja? Primož Roglič nazaj na kolesu, stanje pa ne vliva prav veliko optimizma

Profimedia

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič se je vrnil na kolo, toda ...

Govorilo se je, da bi se Primož Roglič k dirkanju lahko vrnil na današnji klasiki San Sebastian, toda na vrnitev 34-letnega Slovenca bo vendarle treba še počakati. Po informacijah iz njegove ekipe ima še vedno težave s hrbtom. Slednje so posledice padca v 12. etapi letošnje Dirke po Franciji.

San Sebastian zanj prihaja prehitro, kaj pa Vuelta, kjer bi lovil četrto zmago? "Primož še ni povsem zdrav. Še vedno se bori s težavami s hrbtom. Lahko trenira, a ne z visoko intenzivnostjo. Ne vem, v kolikšni meri lahko razmišljamo o dirkanju v tem stanju," je v pogovoru za El Diario Vasco dejal športni direktor Patxi Villa. Besede, ki ne vlivajo prav veliko optimizma, da bi lahko Roglič nastopil na največji španski dirki, ki se začne danes teden v Lizboni. Povedano drugače, Roglič izgublja dirko s časom, da bo nared za popravni izpit. Rogliča in njegovo ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe v naslednjih dneh čaka težka odločitev.

Če se vrnemo k današnji klasiki, kapetan nemške ekipo bo Daniel Martinez, ki je letos na Giru osvojil drugo mesto. To hribovito klasiko je v zadnjih štirih letih trikrat dobil Remco Evenepoel, ki pa ga tokrat ne bo na startu. Belgijec polni baterije po napornem poletju, ko je osvojil tretje mesto na Touru in dve zlati kolajni na igrah v Parizu. Bo pa na startu Jonas Vingegaard. "Po Touru sem bil zelo utrujen, pet dni nisem treniral. Zdaj sem si napolnil baterije. Počutim se svežega in pripravljenega za dirkanje na naslednjih dveh dirkah. San Sebastian in Dirka po Poljski sta dve lepi dirki," pravi Danec.