© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.06.2024 16:01:23

Roglič po novi zmagi tudi o Touru in o bolečinah: "Ni se enostavno oblačiti, slačiti in vse to sranje ..."

Profimedia

Primož Roglič je še drugič v dveh dneh ugnal vso konkurenco in se v skupnem seštevku dirke po Dofineji utrdil na prvem mestu.

Štiriintridesetletni Zasavčan je tudi na kraljevski etapi opravil s svojimi tekmeci in le še korak oddaljen od trofeje, ki mu je pripadla že pred dvema letoma. Predvsem pa je po drugi zaporedni etapni zmagi več kot očitno, da je dobro pripravljen na težko pričakovano Dirko po Franciji.

Vendar o Touru še ne želi razpravljati in umirja žogico: "Gremo lepo po vrsti. Najprej moramo jutrišnji dan končati na dveh kolesih. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo."

"Morda je bilo videti lažje, kot je bilo v resnici," je Roglič sprva dejal za organizatorje dirke in dodal: "Bil je zahteven dan, ampak naši fantje so opravili odlično delo. Vse so imeli pod nadzorom od začetka do konca etape. Vesel sem, da sem imel v nogah dovolj moči in postavil piko na i."

profimedia-0879933120
Profimedia


"Zakaj ne bi dirkali na zmago? Pokazala se je priložnost, fantje pa so bili odlični. Nekoliko že čutimo utrujenost po zahtevnih dneh in predvsem padcih. Zaradi tega se ne bomo počutili kaj bolje, ampak zavoljo predanosti smo bili danes znova na vrhu," je nadalje razlagal 34-letni Kisovčan.

Še vedno čuti določene posledice grdega padca v peti etapi, težave mu povzroča predvsem rama, ki so mu jo v preteklosti že operirali. "Z eno roko ni ravno enostavno oblačiti in slačiti vetrovke in vso to sranje. Po prvem klancu me je kar zeblo, še vedno čakam na poletje," je z nasmehom na obrazu razlagal slovenski as.


• Fantastično! Rogla še drugič najboljši in je tik pred skupno zmago