© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.05.2015 16:12:23

Klemenčičeva 12., slab dan Žakljeve

osebni Arhiv

Tudi drugo dirko svetovnega pokala v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu je dobila Švicarka Jolanda Neff, ki je bila na prvem mestu vse od starta. Od dveh Slovenk je najvišje, na 12. mestu, končala Blaža Klemenčič (Habitat Mountainbiketeam), slab dan je imela Tanja Žakelj (Unior Tools Team), ki je bila 25.

Klemenčičeva je za 22-letno Švicarko, lansko zmagovalko svetovnega pokala, zaostala za tri minute in štiri sekunde, večino dirke pa je vozila med 11. in 13. mestom. Žakljeva z dirko v Nemčiji ne bo zadovoljna, saj nikakor ni našla pravega ritma, sredi drugega kroga je bila že 28., v zaključku pa je le prikolesarila do 25. mesta, zaostala je 6:51 minute. Ledinka je nazadnje svetovni pokal izven dvajseterice končala maja 2012 v Novem Mestu, ko je bila 48.

"Na koncu sem bila dve mesti boljša kot prejšnji teden. Sem zadovoljna. Mesto ni ne vem kaj glede na lanske rezultate. Občutek je bil boljši. Pozna se, da sem zaradi poškodbe kolena izgubila trening in dirke. Lani sem pred začetkom svetovnega pokala veliko dirkala, letos je to šele moja tretja dirka. Ampak sem zadovoljna," je povedala Klemenčičeva, ki jo, čeprav je naslednji svetovni pokala šele 4. in 5. julija v Lenzerheideju, v juniju čaka pester program. Najprej jo 13. junija nastop na prvih evropskih igrah v Bakuju - tam bosta od Slovencev še Gregor Krajnc in Tina Perše -, nato še 27. junija svetovno prvenstvo v maratonu.

"Počitka niti ne bo, bomo kar naprej lepo trenirali. Na vsako dirko grem na čim višja mesta, vsaka dirka je pomembna. To je moj cilj," še pravi 35-letnica.

"Od današnje dirke tukaj v Albstadtu sem pričakovala več. Mislim, da sem startala solidno, ampak vseeno je bila v startnem in nato še prvem krogu gneča in se nisem najbolje znašla, tako sem imela veliko težav že v prvem krogu. Enako je bilo tudi za vse ostale in to ni izgovor. Že v prvem krogu je ena od tekmovalk padla tik pred menoj in sem tam zgubila kar nekaj časa in nekaj koncentracije. Sama sebe sem morala prepričati, da me to ni preveč zmotilo in sem nadaljevala v svojem ritmu. Po prvem krogu sem bila okoli 30. mesta, osredotočila sem se nase in nadaljevala svojo dirko. Na klance je šlo, kolikor je šlo, navzdol pa sem vozila v redu in suvereno. Takšen je ta rezultat in iz tega moram zdaj graditi naprej," pa je menila Žakljeva.