© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
31.08.2014 09:29:00

Skromni ekipni izkupiček

Arsen Perić

Slovenski judoisti in judoistke so opravili tudi z ekipno tekmo na SP v Čeljabinsku. Fantje so ostali brez uvrstitev, dekleta pa so osvojila sedmo mesto.

Slovenske judoistke Petra Nareks, Vlora Beđeti, Tina Trstenjak, Anka Pogačnik in Ana Velenšek so na ekipnem svetovnem prvenstvu v Čeljabinsku zasedle sedmo mesto. Slovenke so v repasažu proti Nemkam za preboj v borbo za kolajne že vodile z 2:0 po zmagah Nareksove in Beđetijeve, a so nato naslednje tri varovanke Urške Žolnir svoje dvoboje izgubile.

"Sedmo mesto ... Ko imaš pred sabo, da je ena stopnička višje že borba za kolajno, potem je to mesto samo sedmo mesto. Če bi se zadnje borbe iztekle drugače, bi bilo popoldan še veliko v igri. Tukaj na ekipni tekmi nismo startali na rezultat, saj so bili prioriteta posamični nastopi, a dekleta so pokazala, vse, kar zmorejo, zato jim čestitam za požrtvovalnost in gremo naprej," je po sedmem mestu dejala olimpijska prvakinja Urška Žolnir, ki zdaj kot selektorica vodi judoistke.

Povsem so razočarali moški predstavniki, ki so v Čeljabinsku ostali brez uvrstitve. Varovanci selektorja Gregorja Broda so v prvem krogu z 0:5 izgubili proti Nemčiji. Prvi je na tatami stopil Andraž Jereb in moral predajo podpisati po vsega minuti borbe. Ko je v naslednjem dvoboju proti Christopherju Völku klonil še prvi judoist te kategorije Rok Drakšič, je že bilo jasno, da bo Slovenija težko napredovala čez prvo oviro. Tudi Jesenko Četić je v nadaljevanju izgubil, po dobrem začetku ga je Sven Maresch vrgel za ipon po dveh minutah. Tudi David Kukovica in Vito Dragič sta izgubila predčasno in Slovenci so se z 0:5 poslovili od nadaljnjega tekmovanja.