© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
31.08.2014 07:36:27

Kavčič zaradi poškodbe predal dvoboj

Reuters

Blaž Kavčič bi se moral nekaj po polnoči na stadionu Louis Armstrong pomeriti s tretjim nosilcem Stanom Wawrinko, vendar je zaradi poškodbe desnega stopala predal dvoboj. Tako ne bo zaigral v osmini finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Kavčič, ki je namesto na igrišče zavil k zdravniku, ni skrival žalosti: "Tako mi je žal. Za takšne dvoboje se živi, vendar je bolečina prehuda." 

Potem ko je Kavčič na igriščih Flushing Meadowsa kazal dobre igre in v prvih dveh krogih zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam brez izgubljenega niza premagal dva igralca iz najboljše 50-erice na lestvici ATP, ga je v tretjem zaustavila poškodba.

Kavčič se je veselil dvoboja s tretjim nosilcem US Opna in četrtim igralcem z lestvice ATP Wawrinko, a so mu nastop preprečile bolečine v stopalu, ki kljub posredovanju zdravnikov niso popustile, zato je dvoboj predal.

"Razočaranje je res veliko, ne vem, če sem bil že kdaj tako razočaran. Te tekme sem se res veselil, ker sem verjel, da sem lahko nevaren tekmec tudi najboljšim," je ob tem dejal Kavčič.

"Zdravniki sumijo, da gre za razpoko dveh majhnih kosti, ki sta pod blazinico na stopalu ob strani. Poskusili smo vse. Z injekcijo sicer nisem čutil ničesar, vendar bi bilo pod injekcijo igrati tenis na tej ravni nevarno, saj bi bila noga mrtva. Brez injekcije pa je bolečina tako velika, da nisem mogel stopiti na nogo. Začelo se je že predvčerajšnjim zvečer, včeraj sem se potem zbudil in s težavo hodil. Tako da ... Počutim se res izjemno, forma je res dobra, fizično se sicer počutim odlično, kot da bi lahko tekel še cel teden," je iz New Yorka sporočil Kavčič in dodal: "Ko se zdi, da je vse na mestu, pride to. Ne morem verjeti ..."

Wawrinka bo v osmini finala lopar prekrižal s Špancem Tommyjem Robredom.

Novak Đoković se je zlahka uvrstil v osmino finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V tretjem krogu je zmagovalec turnirja leta 2011 s 6:3, 6:2 in 6:2 premagal Američana Sama Querreyja. Za zmago je Srb, ki lovi svoj peti zaporedni finale na tem turnirju, potreboval le 85 minut.

"Sam ima res odličen začetni udarec, a se po igrišču ne premika tako dobro. Zato sem se trudil, da ga ves čas dvoboja čim bolj pošiljam z enega na drug konec igrišča, menjam ritem igre in to mi je danes dobro uspelo," je dejal Đoković. V naslednjem krogu ga čaka Nemec Philipp Kohlschreiber, ki je po treh dobljenih podaljšanih igrah s 3:1 ugnal še enega Američana Johna Isnerja (ZDA v moškem delu turnirja nima več predstavnikov), čeprav je tekmec dosegel kar 42 asov.

V osmino finala sta se že uvrstila tudi peti nosilec Kanadčan Miloš Raonić, po treh "tiebreakih" je premagal Victorja Estrello Burgosa iz Dominikanske republike, in deseti nosilec Japonec Kei Nišikori, ki je bil s 6:4, 6:2 in 6:3 boljši od Argentinca Leonarda Mayerja.

KONEC ZA KVITOVO 
Češka igralka Petra Kvitova, zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu in tretja nosilka na zadnjem tekmovanju za grand slam, se je tokrat morala posloviti že v tretjem krogu. Premagala jo je Srbkinja Aleksandra Krunić s 6:4, 6:4.

Krunićeva, šele 145. na lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij, je tako poskrbela za eno večjih presenečenj na igriščih Flusing Meadowsa, v naslednjem krogu pa se bo spet pomerila z uveljavljeno tekmico, bodisi Belorusinjo Viktorijo Azarenko ali pa Rusinjo Jeleno Vesnino.

Serena Williams, prva teniška igralka na lestvici WTA in prva nosilka turnirja v New Yorku, nadaljuje odlične predstave. Potem ko je v tretjem krogu premagala rojakinjo Varvaro Lepchenko s 6:3, 6:3, za uspeh je potrebovala le poldrugo uro, se je gladko uvrstila v osmino finala.

Williamsova tako še naprej napoveduje naskok na šesto zmago na igriščih turnirja v Flushing Meadowsu, doslej je v New Yorku slavila v letih 1999, 2002, 2008, 2012 in 2013, obenem pa bo branilka newyorškega naslova iz lanskega leta skušala doseči še 18. zmago na tekmovanjih velike četverice.

"Zaradi močnega vetra sem morala malenkost prilagoditi svojo igro, pri čemer mi je z odličnimi nasveti pomagala moj trener," je po zmagi v tretjem krogu dejala 32-letnica, ki lahko postane prva po legendarni Chris Evert leta 1970, ki bi osvojila tri naslove OP ZDA zapored. "Moja tekmica je igrala na res visoki ravni, a uspelo mi je narediti, kar je bilo treba za zmago," je še dejala najboljša igralka na svetu.

OP ZDA (36,2 milijona dolarjev) 

ATP, 3. krog
Novak Đoković (Srb/1) - Sam Querrey (ZDA) 6:3, 6:2, 6:2
Kei Nišikori (Jap/10) - Leonardo Mayer (Arg/23) 6:4, 6:2, 6:3
Miloš Raonić (Kan/5) - Victor Estrella (Dom) 7:6 (5), 7:6 (5), 7:6 (3)
Andy Murray (VBr/8) - Andre Kuznjecov (Rus) 6:1, 7:5, 4:6, 6:2
Blaž Kavčič (Slo) - Stan Wawrinka (Švi/3) predaja Kavčič
Philipp Kohlschreiber (Nem/22) - John Isner (ZDA/13) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (4)
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Pablo Carreno-Busta (Špa) 6:4, 6:4, 6:4
Tommy Robredo (Špa/16) - Nick Kyrgios (Avs) 3:6, 6:3, 7-6 (4), 6:3

WTA, 3. krog
Flavia Pennetta (Ita/11) - Nicole Gibbs (ZDA) 6:4, 6:0
Casey Dellacqua (Avs/29) - Karolina Pliškova (Češ) 6:3, 3:6, 6:4
Aleksandra Krunić (Srb) - Petra Kvitova (Češ/3) 6:4, 6:4
Viktorija Azarenka (Blr/16) - Jelena Vesnina (Rus) 6:1, 6:1
Jekaterina Makarova (Rus/17) - Sarina Dijas (Kaz) 6:2, 6:4
Serena Williams (ZDA/1) - Varvara Lepchenko (ZDA) 6:3, 6:3
Kaia Kanepi (Est) - Carla Suarez (Špa/15) 7:5, 6:0 
Eugenie Bouchard (Kan/7) - Barbora Zahlavova Štrycova (Češ/30) 6:2, 6:7 (2), 6:4