© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
13.05.2015 19:04:43

Poleg Ratejeve med elito tudi Šutejeva

Grega Wernig

Na drugi tekmi atletske diamantne lige v sezoni, ki bo v nedeljo v Šanghaju, bo poleg slovenske rekorderke v metu kopja Martine Ratej slovenske barve branila tudi Ljubljančanka Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico.

"Zadovoljna bi bila z izidom 4,50 m. Če bo kaj več, bi bila še bolj vesela. Ne obremenjujem se preveč s tem, koliko bom skočila in kako bom uvrščena. Sodim, da bi bila preveč pod stresom, če bi se s tem obremenjevala. Na Kitajsko grem skakat s polnega zaleta. Doslej sem imela le en trening s polnega zaleta, pa še takrat nisem naredila veliko skokov," je pojasnila 26-letna Šutejeva.

"Moja forma je glede na lansko sezono boljša, fizično sem dobro pripravljena. Skakala sem zadnje tri tedne, do tega sem bila zadnja dva tedna na pripravah v italijanski Formii. Nimam nobenih težav kar se tiče treninga in zdravja ter samega skakanja. Slednje je veliko boljše, kot je bilo pozimi. V letošnji dvoranski sezoni sem imela veliko težav kar se tiče zaleta, ki sem ga velikokrat le pretekla. S trenerjem Slavcem Černetom sicer nisva veliko spreminjala treningov. Veliko pozornosti pa sva posvetila položaju spodnje roke na palici pri samem skoku, kar bi mi lahko prineslo še par deset centimetrov."

Ljubljančanka ima lepe spomine na Peking, kjer bo avgusta letos svetovno prvenstvo. Leta 2006 je v kitajski prestolnici postala mladinska svetovna podprvakinja. "Iz Pekinga imam zelo lepe spomine, saj sem tam pred devetimi leti osvojila medaljo. Ne razmišljam še o letošnjem SP. To bo sicer najpomembnejša tekma leta in glavni cilj sezone. Zato želim tam dobro skočiti in doseči čim boljšo uvrstitev. Za finale bo potrebno skočiti 4,50 metra in pričakujem, da bom skočila toliko in se uvrstila v finalni del prvenstva. Drugi cilj pa je izboljšanje državnega rekorda, ki je star že štiri leta."

Šutejeva je državni rekord (4,61 metra) postavila 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens. "Optimistično sem razpoložena, saj mi gre na treningih zelo dobro in nimam nobenih poškodb," je končala Šutejeva. Po Šanghaju bo nastopila še na mitingu svetovnega izziva Iaaf v Hengelu 24. maja. Ostalih tekem še nima potrjenih, namerava pa veliko nastopati in upa, da jih bo čim več na diamantni ligi.