© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.05.2015 14:39:32

Ameriški nogomet: Z okrepitvama nad Turke

Ljubljana Silverhawks

Ekipa Ljubljana Silverhawks se bo v nedeljo v Radomljah ob 15. uri merila na zadnji tekmi sezone v ligi prvakov.

Njen nasprotnik bo turška zasedba Istanbul Bogazici Sultans, trener Matic Pirnat pa napoveduje zmago.

Zanimanje javnosti za ameriški nogomet je tudi v Sloveniji vse večje, hkrati se dviga še kakovost tega športa pri nas.. Organizacija Ljubljana Silverhawks je že dalj časa aktivna v srednjeevropskem prostoru, obeta se ji tudi povabilo v avstrijsko prvo ligo.

V zadnji tekmi lige prvakov v tej sezoni se bodo zvestemu občinstvu predstavili v Radomljah, kjer bo njihov nasprotnik turški prvak Istanbul Bogazici Sultans, s katerimi se bodo Ljubljančani pomerili prvič. Na nedeljskem srečanju se bosta predstavili tudi ameriški okrepitvi podajalec Clark Evans in obrambni linijaš Silas Sarvinski.

Trenerski štab je predstavil načrte pred nedeljskim obračunom in za prihodnjo sezono. "Čaka nas zelo težka tekma proti največjim rivalom, v kateri bodo odločale malenkosti. Na žalost nismo prej odigrali nobene skupne tekme, da bi videli igralce in se pripravili. Dobili smo le en posnetek, ko so igrali proti Vukovom iz Beograda, s katerimi smo mi na prvi tekmi izgubili," je na novinarski konferenci dejal Pirnat.

Oba nova igralca sta razkrila, da ima ekipa še precej prostora za izboljšave, h katerim bosta stremela tudi sama, se pa moštvu že pozna, da veliko skupaj trenira.

"Na nasprotnike se dobro pripravljamo, skušali bomo izboljšali problematične elemente v igri. S športnega stališča smo toliko boljši, da ne bi smeli izgubiti, je pa res, da ima vsaka tekma svoja presenečenja. Predvsem nam je uspelo uravnotežiti napad in obrambo, prva postava je zelo zanesljiva, pozna pa se nam nekoliko kratka klop," je dejal Pirnat.

Sokoli bodo tudi dobrodelni. V okviru Anine zvezdice gledalce pozivajo, da prinesejo na tekmo hrano s pretečenim ali daljšim rokom uporabe in kakšne sladke priboljške za otroke, zbrano pa bodo po tekmi predali socialno šibkejšim družinam.