© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
27.10.2015 08:42:15

Valentino Rossi grozi z bojkotom

Reuters

Hrup, kaj hrup, trušč po dirki za veliko nagrado Malezije na progi v Sepangu se še ni polegel.

Po svetovnem spletu se širi požar, ki ga bo težko kdo pogasil. Ali je prav, da so kaznovali Valentina Rossija in Marca Marqueza? Ali je Vale res že izgubil prvenstvo?

Pred zadnjo dirko sezone v Valencii ima Rossi sedem točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom, toda v tem trenutku to niti ni toliko pomembno, saj bo dirka šele čez dva tedna. Do takrat pa bo na dnevnem redu Marquezovo zadrževanje Rossija in Valentinova brca, ki je Marca poslala v pesek ob progi. Oba vražička na jeklenem konjičku sta se prehitevala vsakih deset sekund, dokler Italijanu ni počil film in je Špancu malce pomagal, da si je šel lahko nekoliko prej pod hladno prho hladit vročo glavo.

Rossi še vedno trdi, da Marqueza ni porinil s proge, ga je pa vse skupaj veliko stalo. Na dirki v Valencii bo moral začeti dirko z zadnjega startnega mesta. In še vedno ima možnost, da osvoji naslov, toda ... "Moram še videti, ali bom sploh šel v Valencio. V tem trenutku res ne vem," je dejal Rossi, ki je takoj po dirki verjetno res razmišljal o tem, da bi iz protesta izpustil zadnjo dirko sezone.

Doktor je že pred dirko v Sepangu dejal, da Marc dela vse, da Rossi ne bi postal prvak. "Rekel sem mu, da razmišljam o tem. Naj še v Valencii Marquez vozi za Lorenza," je še pikro dodal Vale.