© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm, zf
sm, zf
26.10.2015 14:31:40

Koprski balinarji presenetili Škofjeločane

Damjan Sofronievski (Lokateks Trata)
Damjan Sofronievski (Lokateks Trata)
sm

Prvi krog nove sezone balinarske superlige je prinesel kar nekaj razburljivih dvobojev. S porazom v Kopru so sezono odprli branilci naslova iz Škofje Loke.

Balinarji Luke Koper so odločno začeli dvoboj proti Škofjeločanom in hitro prišli do prednosti z 10:2. Gostje so se v nadaljevanju zanimivega obračuna uspeli približati in celo ogroziti zmago domačinov, a sta Gregor Moličnik in David Frank v igri dvojic ohranila mirno kri in razveselila koprske ljubitelje balinanja.

Tudi drugi obalni superligaš je novo sezono odprl z zmago, čeprav so Košanci tekmo odprli z vodstvom 8:0. Motivirani Portorožani se niso predajali in vztrajno nižali zaostanek, njihovo zmago pa je potrdil Ivo Goljuf, ki je v igri posameznikov s tesnih 12:13 ugnal domačina Silva Spinellija.

Do gladke zmage so v domači dvorani prišli krimovci, ki so proti Sežancem lahko prvo zmago v sezoni slavili še pred zadnjimi klasičnimi igrami, saj so po štafetnem zbijanju vodili že s 16:2, prepričljivo predstavo pa so v sosedskem obračunu prikazali tudi Kobjeglavci, ki si po vodstvu z 8:6 v končnici tekme niso privoščili popuščanja in prišli do visoke zmage z 19:7.

 

Superliga, 1. krog
Hrast - Agrochem DU Šempeter 19:7
Košana - Antena Portorož 12:14
Luka Koper - Lokateks Trata 14:12
Krim - Skala Sežana 20:6


IZJEMNA SEZONA GAŠPERJA POVHA
Tudi zadnji naslov državnega prvaka v letošnji sezoni je med najmlajšimi slovenskimi balinarji osvojil Gašper Povh.

gasper povh
Gašper Povh
zf

V finalu v dvorani Krim na ljubljanskem Rakovniku je v bližanju in zbijanju v krog premagal Lauro Škoberne, hči selektorja naše članske reprezentance Aleša, z 20:13. Tretja je bila Mia Švara (Postojnska jama), četrta pa Leja Vehovec iz Krima.

Za mladega reprezentanta Postojnske jame je to že peti letošnji naslov, saj je bil Sežančan najboljši med dvojicami z Mio Švara, v klasični igri ter v dveh tehničnih disciplinah - hitrostnem zbijanju ter v štafeti s Črtom Gombačem, le v natančnem zbijanju je bil drugi za Matjažem Zaletelom iz Goriških Brd. Tako si je Gašper brez dvoma zasluži laskavo priznanje BZS balinar leta v starostni kategoriji U-14, ki ga konec leta podeljujejo najboljšim v domačih balinarskih logih.