© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.10.2015 14:17:19

Hamiltonovo slavje, Rosbergova užaljenost (video)

vszi

Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta moštvena kolega, a se dirkača Mercedesa več kot očitno ne razumeta med sabo.

Nekoč sta bila skorajda najboljša prijatelja, zdaj se niti pogledata ne več. In čeprav tekmujeta za isto ekipo! Da so odnosi med moštvenima kolegoma Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom zaostreni, se ve že nekaj časa, toda včeraj, ko je Britanec zapečatil naslov svetovnega prvaka v formuli ena, je vse skupaj dobilo nove razsežnosti.

"Blestel" je predvsem Rosberg. Namesto da bi se Nemec veselil uspeha svojega moštvenega kolena, je bil zaradi Hamiltonovega slavja vidno zamorjen. Tako je po dirki v Združenih državah Amerike Hamiltona obtožil, da je bil v prvem krogu pri prehitevanju občutno preveč agresiven, hkrati se menda ni želel rokovati z njim, niti polivanje s penino na odru za zmagovalce mu ni dišalo. Raje je mrkega obraza zgolj stal na odru za zmagovalce. Še kako pa odmeva tudi poteza, ki se je sicer zgodila v zakulisju. Ko je Hamilton kolegu bolj ali ne frcnil kapo, ki naj bi jo nosil ob podelitvi, se je Rosberg odzval proti vsem pričakovanjem. Kapo je namreč prijel v roke in jo jezno zalučal nazaj v Hamiltona!

S tem se je pričakovano zameril mnogim, številni na svetovnem spletu so ga hitro označili za "jokico" in predvsem športnika, ki ne zna prenesti poraza. Pri Mercedesu nad vsem skupaj pričakovano niso navdušeni in se nameravajo z dvojcem resno pogovoriti.