© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
19.06.2015 16:00:33

Vettel na drugem, Rosberg na prvem

Reuters

Voznika Mercedesa sta zaznamovala prvi prosti trening pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Avstrijo v Spielbergu, na drugem pa je kljub težavam z menjalnikom blestel Sebastian Vettel.

Na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v avstrijskem Spielbergu je bil najhitrejši Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), ki je imel sicer na obeh treningih težave z menjalnikom. Drugo mesto je dosegel zmagovalec prvega treninga, njegov rojak Nico Rosberg (Mercedes), tretji pa je bil drugi Ferrarijev voznik Finec Kimi Räikkönen (Ferrari).

Svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki tudi vodi v letošnjem seštevku SP, je bil na prvem treningu drugi za moštvenim sotekmovalcem Rosbergom, na drugem pa šele peti.

Po sedmih dirkah v dirkaški razvrstitvi še vedno prepričljivo vodita Mercedesa. Lewis Hamilton je na vrhu razpredelnice s 151 točkami, 134 jih je na dozdajšnjih dirkah zbral Nico Rosberg. Tretji je Sebastian Vettel, ki je ob Mercedesih edini dirkač z več kot stotimi točkami (108). Četrti je Vettlov moštveni kolega pri Ferrariju Kimi Räikkönen (72 točk), peti pa Valtteri Bottas (Williams), ki jih je zbral 57.