© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ek
ek
31.07.2014 11:24:13

Red Bull podpira slovo Renaulta od Lotusa

Profimedia

Šef Red Bulla Christian Horner nima nič proti, če bo Lotus drugo leto prestopil k Mercedesu.

Ekipa iz Enstona ima z Renaultovimi motorji porazno sezono, a prehod k Mercedesu ima kompleksnejše ozadje.

Tudi Red Bull je imel težave s francoskim V6, a Hornerjeva posadka je na Renault vršila ogromen pritisk. Renault je celo zamenjal vodstvo, iz Caterhama se je vrnil Cyril Abiteboul, da bi rešil leto 2015. Ena od rešitev tega problema je, da se znebi Lotusa.

Helmut Marko je pred kratkim povedal, da je Renault naredil napako, ko je skušal enakovredno obravnavati tako Lotus kot Red Bull in se prilagajati njunim željam. Delati drugačno specifikacijo motorja za Lotus je od Renaulta srkalo potrebna sredstva in motilo razvoj.

Zato menjava Lotusa k Mercedesu ni le del Lotusa, pač pa tudi načrt Red Bulla.

Horner je v Budimpešti povedal: "Čaka nas nekaj dobrih novosti, tesno sodelujemo z Renaultom, potem ko je zamenjal vodstvo. Z njim imamo dobre odnose in Cyril ima stvari pod nadzorom. Veliko bolj smo vpleteni, tako kot bi moralo biti na začetku."

To pomeni, da bodo drugo leto Renaultove motorje imele le še z Red Bullom povezane ekipe, poleg njih še Toro Rosso in Caterham, ki uporablja njihove menjalnike.

"Glavna usmeritev bo Red Bull racing, potem bodo motorje dobavljali še Toro Rossu. To je seveda razlika, za nas bo to pozitivno in smiselno tudi za Renault," je potrdil Horner.