© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nć
31.07.2014 10:52:10

Skoraj bi se stepla

profimedia

Na močnem ATP turnirju v Washingtonu sta se v drugem krogu pomerila deveti nosilec Ivo Karlović in Francoz Benoit Paire. Dvoboj je zlahka dobil visokorasli Hrvat, po obračunu pa bi skorajda prišlo tudi do pretepa med Karlovićem in Pairom.

Ivo Karlović je še enkrat več v svoji karieri odigral neverjetno izenačen dvoboj, ki ga je na koncu dobil po borbi v podaljšanih igrah. Tokrat je bila njegova žrtev Francoz Benoit Paire, ki ga je petintridesetletni velikan premagal s 6:7 (5), 7:6 (11) in 7:6 (2). 

Francoski teniški igralec je bil med tekmo zelo nervozen, velikokrat je na ves glas užalil Karlovića, ki mu je govoril, da to, kar igra on, sploh ni tenis, da si sam ne bi smel nikoli dovoliti, da izgubi proti takšnemu igralcu, uporabil pa je tudi nekatere zelo vulgarne izraze, ki jih raje ne bomo prevajali (povejmo le to, da so povezani z oralnim zadovoljevanjem). 

Problem za Paira je nastal, ker Karlović razume francosko. Po obračunu je tako Hrvat najprej s provokativno plešočo gesto kazal, da je pometel s Francozom, potem pa je ob mreži zahteval tudi odgovore od Paira za njegovo obnašanje. Paire se ni želel preveč dolgo ubadati s Karlovićem, toda hrvaški teniški igralec mu je še naprej nekaj govoril. Potem ko je Paire že skoraj odšel z igrišča in je dajal še zadnje avtograme pred odhodom v garderobo, se je Karlović znova ustavil pri njem in še naprej želel razpravljati, bojda pa je malce manjkalo, da bi prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Na koncu se je situacija le pomirila in oba teniška igralca sta odšla v garderobo. 

"Res je, da se Paire ni obnašal korektno, ampak on je dober fant. Na žalost se na igrišču transformira in popolnoma ponori. A dobro, to je že za nami," je po obračunu povedal Karlovićev trener Petar Popović.