© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.08.2014 13:21:58

S šestnajstimi leti v tujino

facebook

Slovenski rokometaši se sicer vse mlajši podajajo s trebuhom za kruhom prek slovenskih meja, a Mark Ferjan bo nedvomno eden najmlajših legionarjev. V tujino se podaja pri rosnih šestnajstih letih, in to ne kamorkoli, ampak v nemško bundesligo.

Zdaj že nekdanji vratar MARK Olimpije se je namreč za večletno sodelovanje dogovoril s Füchse Berlinom. V lisičjem brlogu se bo seveda uvodoma kalil v kadetskih ter mladinskih vrstah, vse z namenom, da čez nekaj let stopi v vrata članskega moštva, ki jih sicer trenutno čuvata Silvio Heinevetter ter Peter Štochl.

V berlinskem klubu so prepričani, da ima Ferjan v sebi potencial za bundesligaškega vratarja, Bob Hanning, menedžer moštva, pa se le redko zmoti. "Do stika je prišlo na svetovnem prvenstvu srednjih šol, kjer me je opazil Hanning. Izmenjali smo si kontakte in čez teden dni sem dobil povabilo, da pridem na preizkus v Berlin. V tem času so mi že uredili šolo ter vse papirje glede prestopa, tako da sem na koncu tudi podpisal pogodbo," je za rokomet.net dejal Ferjan.