© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
05.11.2014 22:14:51

Plan B zdaj plan A

Arsen Perić

Medtem ko je v Ljudskem vrtu gostoval eden najbolj posebnih trenerjev tam zunaj, možak, ki je sam sebe poimenoval Posebni (The Special One), so nedaleč stran, v dvorani Tabor, kot vse kaže, le dočakali svojega trenerja.

Potem ko so se v osemsto kilometrov oddaljenem Chamberyju izmed zadnjih dveh kandidatov – eden naj bi bil Boris Denič – odločili za selektorja makedonske reprezentance in nekdanjega trenerja Gorenja Ivico Obrvana, se je začel razpletati klobčič tudi v Mariboru. Povedano drugače, makedonski selektor je sedel na klop Chamberyja, slovenski pa posledično na klop Maribora. Čeprav so si v mariborskem klubu vzeli čas za premislek in uradne potrditve ni bilo, bo vijoličaste v prihodnje bržkone vodil Boris Denić.

Bilo bi povsem pričakovano, vse odkar se je pred slabim tednom dni po štirih letih in pol s klopi mariborskega prvoligaša poslovil Marko Šibila, je bil namreč prav selektor slovenske reprezentance najresnejši kandidat za njegovega naslednika. Denić se torej vrača v klubski rokomet in bo znova sedel na dveh stolčkih hkrati, bržčas pa se nadeja, da bo tokratna epizoda trajala dlje, predvsem pa imela srečnejši zaključek, kot je bil tisti v Dinamu iz Minska.

Zapriseženega Ljubljančana bo v štajerski prestolnici pričakala mlada, talentirana zasedba, ki pa v letošnji sezoni na igrišču nemalokrat ni kazala potenciala, ki ga premore oziroma ji ga pripisujejo. Pričakal ga bo tudi za slovensko stvarnost urejen ter finančno stabilen klub, pravo nasprotje denimo nemalokrat kaotičnim razmeram na Slovanu, ki jih je seveda Denić izkusil na lastni koži, prav na Kodeljevem je namreč začel svojo trenersko pot.

Seveda pa z urejenimi razmerami prihajajo tudi ambicije in zahteve, v prvi vrsti zagreniti življenje oziroma kar se le da dihati za ovratnik štajerskim tekmecem iz Velenja in Celja. Sicer precej obubožano slovensko prvenstvo pa bo s tem le pridobilo na zanimivosti.