© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk/ap
muk/ap
06.08.2014 11:25:34

Špelić se vrača kot kapetan

Grega Wernig

Z odhodom Simona Razgorja v Belorusijo so mariborski rokometaši ostali brez kapetana, zdaj bo to odgovorno, a častno vlogo prevzel Nikola Špelić.

Triindvajsetletni hrvaški bombarder ima trenutno med vsemi igralci v moštvu najdaljši staž v štajerski prestolnici in je tudi zaradi tega slutil, da bi po odhodu Razgorja lahko bil med kandidati za prvega med enakimi. »Res je, da sem zdaj že kar nekaj časa v Mariboru in lagal bi, če bi dejal, da nisem upal, da bo ta vloga pripadla meni. To mi ogromno pomeni, še posebej zdaj, ko se vračam po dveh težkih poškodbah ramena. To je odgovornost, po drugi strani pa gre za čast, ki mi je dala le še dodaten motiv,« pravi mladi Zagrebčan in v isti sapi dodaja, da kljub mladosti ne pričakuje težav glede spoštovanja, saj so pravila obnašanja tako na terenu kot izven njega jasno začrtana.

Fant s topom v desnici je sicer izpustil velik del lanske sezone, dvakrat je moral operirati desno ramo, po dolgotrajni rehabilitaciji pa je zdaj znova v polnem pogonu. "To je voda pod mostom. Občutki za žogo in strel se vračajo celo prej kot sem pričakoval. Iz dneva v dan lestvico postavljam vse više in više, tako da menim, da bom do pričetka sezone stoodstotno pripravljen." Z zdravim Špeličem pa seveda mariborska igra dobiva novo dimenzijo.