© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
22.10.2015 11:45:26

Ko se ustrašiš – zmage (video)

Da so pustili dober vtis, da so umrli pokončno, da so pustili srce na igrišču, da so v drugem polčasu pokazali bržkone najboljših dvajset minut v sezoni, vse to so le prazne floskule in kaj slaba tolažba po še enem klasičnem harakiriju, po katerem bo Celjane še dolgo bolela glava. Namesto da bi o njihovem podvigu govorila vsa Evropa, se bodo zdaj predvsem sami spraševali, kje in zakaj so vnovič izgubili dobljeno tekmo.

In to je ob koncu dneva tisto, kar najbrž najbolj boli – da so premagali sami sebe, bledi Kiel je le vzel podarjeno. Pivovarji so imeli namreč vse v svojih rokah, ko je Povilas Babarskas s svojim tretjim zaporednim golom slabih sedem minut pred koncem še enkrat povišal na plus tri (31:28), so imeli Kiel na kolenih, trikratni evropski prvak je bil nemočen in v »knockdownu«.

A namesto zaključnega udarca, namesto zadnjega žeblja v črno-belo krsto oziroma milostnega strela v zebrino truplo, ki se je zvijalo v smrtnih krčih, so se Celjani ustrašili – zmage. Pa čeprav je bojda strah votel, okrog ga pa nič ni, vsaj tako pravi stari rek, a za Celjane je včeraj bolj v poštev prišel tisti drugi; da ima strah velike oči. Pivovarji so imeli v tistih zadnjih petih minutah ogromne, ob tem pa so jim težave povzročale tudi najosnovnejše rokometne prvine.

Zadnji pet minut, ko jim je iz rok spolzel velik skalp, si lahko še enkrat ogledate v spodnjem videu.