© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.10.2015 21:49:41

Trener Celja PL Branko Tamše: Škoda, ker smo se ustrašili zmage

Arsen Perić

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Nemčiji zapravili lepo priložnost za presenečenje.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v ligi prvakov dobro upirali favoriziranemu Kielu, na gostovanju v Nemčiji so bili pred 8500 gledalci nekaj časa celo na poti do presenečenja, toda na koncu so vseeno izgubili. Tekmec je upravičil vlogo favorita in slavil zmago s 35:32.

"Glede na vse težave smo odigrali zelo dobro tekmo, z izjemo zadnjih petih minut. Škoda je, da smo se ustrašili zmage in priložnosti, ki smo si jo izborili sredi Kiela. Vseeno je potrebno pohvaliti fante za borbo, niso popuščali, priigrali so si zasluženo prednost treh zadetkov v končnici tekme, imeli smo še čisto priložnost za zadetek. V tistem trenutku se je tekma tudi prelomila, kar je znala ekipa, kot je Kiel izkoristiti," je po porazu misli strnil trener celjskega kolektiva Branko Tamše.

Rokometaš Celja Lucijan Fižuleto je dodal: "Dobro smo igrali 55 minut, vse je potekalo nam v korist, držali smo se vseh dogovorov. V zadnjih petih minutah smo storili preveč napak, kar je znala ekipa, kot je Kiel, izkoristiti. Dali smo vse od sebe, seveda pa po takšni tekmi ostaja grenak priokus. Kiel je bil danes zrel za poraz, predvsem zaradi naše dobre igre skozi večino tekme. Na koncu se nam ni izšlo."