© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
03.12.2014 21:11:27

Če se le da, bi šli po cesti

rk gorenje

Na Dunaju bodo v četrtek dopoldne znova zaplesale kroglice, dunajski bal bodo z zanimanjem spremljali tudi v Velenju, saj bodo dobili tekmece v skupinskem delu pokala EHF.

Ker jih je gospoda s taistega Dunaja meni nič, tebi nič opeharila za mesto v elitni ligi prvakov, je za osami vse prej kot pestra evropska jesen.

Če so pred letom dni v Rdeči dvorani med drugim gostovali takrat aktualni evropski prvaki iz Hamburga, pa bodoči evropski prvaki iz Flensburga, je tokrat monotonost domačega prvenstva razbil zgolj povprečni, in nič več kot to, ruski medved izpod daljnega Urala, ki ni bil sposoben resneje zagreniti življenja Stašu Skubetu in druščini. Lahko bi celo zapisali, da se po ogrevanju s Permskimi medvedi sredi februarja evropska sezona za Velenjčane šele dobro začenja.

BOBEN 1

HSV Hamburg (Nemčija)
Melsungen (Nemčija)
Porto (Portugalska)
Constanta (Romunija)


BOBEN 2

Granollers (Španija)
Balatonfüredi (Madžarska)
Haslum (Norveška)
Vojvodina (Srbija)


BOBEN 3

Füchse Berlin (Nemčija)
St. Petersburg (Rusija)
Gorenje (Slovenija)
Eskilstuna (Švedska)


BOBEN 4

Nexe Našice (Hrvaška)
Skjern (Danska)
Holstebro (Danska)
Winterthur (Švica)

V osirju ne skrivajo ambicij, ki segajo vse do zaključnega turnirja, precej pa je odvisno tudi od četrtkovega žreba. Razpon kvalitete mogočih nasprotnikov je namreč precejšen, velenjske želje pa so morda res še najbolje povzete v naslovu tega zapisa, idealni bi bili namreč tekmeci, h katerim bi se lahko odpravili z avtobusom, ob tem pa bi bili tudi neprimerno lažje premagljivi. "Na žreb seveda nimamo vpliva, neke tihe želje pa nedvomno obstajajo," pritrjuje direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič, ki, razumljivo, na vse skupaj gleda tudi z ekonomskega vidika.

NAJRAJE V SOSEŠČINO
Gostovanje na Danskem ali v Romuniji je pač neprimerno večji logistični in finančni zalogaj, kot pa je denimo gostovanje v Našicah, Balatonfüredu in/ali Novem Sadu, kamor bi se ekipa lahko odpravila kar z avtobusom. Porto iz prvega, Balatonfüredi ali Vojvodina iz drugega ter Nexe ali Winterthur z nekdanjim članom kluba Dinom Bajramom iz četrtega bobna bi bil potemtakem žreb, ki se ga v Rdeči dvorani ne bi branili? "Iz vaših ust v božja ušesa, bi bilo že kar malce kičasto," skozi smeh pravi Juršič, ki bi si želel predvsem izogniti nemškemu dvojcu iz prvega in danskemu dvojcu iz zadnjega bobna.

Prav nemški trojček Hamburg, Füchse in Melsungen ter danski Skjern na papirju namreč delujejo najmočnejše, in če zraven dodamo še Gorenje, znova finančno konsolidirano romunsko Constanto in drugouvrščeno moštvo španskega prvenstva Granollers, potem dobimo sedmerico, med katero gre bržkone iskati tudi štiri potnike za zaključni turnir.