© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
02.12.2014 16:19:02

Med 116-erico tudi Celje, Gorenje in Krim

ehf

Kdo je dočakal pomlad v Evropi? Številke pravijo 116 klubov, 31 držav in sedem različnih tekmovanj, tri v moški in štiri v ženski konkurenci.

Nesporna številka ena so Nemci, ki so na mednarodno prizorišče poslali enajst ekip, prav vse pa so si zagotovile pomlad v Evropi. Tesno za petami so jim Danci, Madžari in Francozi, z dosti visokim odstotkom preživetja se ponašajo tudi Slovenci, Celje PL bo na začetku leta 2015 odigralo še vsaj dve, Gorenje in Krim pa še vsaj šest tekem na mednarodnem prizorišču. Svoje evropsko popotovanje sta ekspresno končala »le« Maribor Branik in Zagorje, seveda je ob tem treba dodati, da je v mamljivi, a zaradi stroškov nemalokrat tudi precej grenki sadež, imenovan evropski pokali, ugriznila le omenjena peterica, nekateri drugi, čeprav so si priigrali pravico oziroma vozovnice za Evropo, pa niso zbrali poguma oziroma, bolje rečeno, niso želeli tvegati.

Po eni strani razumljivo, že samo eno gostovanje na dragem severu, v daljni Rusiji ali recimo Izraelu lahko dodobra zamaja že tako trhle finančne temelje, previdnost pa je bojda mati modrosti. Pa vendar ...

In čeprav pogled na spodnjo lestvico še zdaleč ne razkriva celotne zgodbe, je vseeno precej skrb vzbujajoč.


PREŽIVELI KLUBI V EVROPI

11 Nemčija
9 Danska
8 Madžarska, Francija
7 Rusija
6 Romunija
5 Srbija, Portugalska, Poljska, Norveška, Španija
4 Hrvaška, Švedska
3 Slovenija, Makedonija, Nizozemska, Ukrajina, Švica, Turčija
2 Izrael, Belorusija, Grčija, Češka, Luksemburg
1 Finska, Estonija, Avstrija, Islandija, Belgija, Azerbajdžan, Črna gora